Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Master of the Universe 2021

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vil du lage ditt eget historieunivers i samarbeid med andre unge filmskapere, visuelle artister og spillutviklere?
Påmelding innen onsdag 5. november!

 

Vi har invitert Simon Jon Andreasen, leder for det danske spillakademiet DADIU og ansvarlig for regiutdannelsen for animasjon og interaktive medier ved Den Danske Filmskole, til  å gi oss denne lekne innføringen i Storyworld-konseptet. Med erfaring fra film, tv og spill utgitt over hele verden har Simon en enestående erfaring og stor innsikt i fremtidens fortelling og tverrmediale fortellerformer.

 

I workshopen lærer du universbygging i teori og praksis. Vi setter sammen grupper på tre hvor dere sammen utvikler et univers. Vi stiller også med datamaskin med spillmotoren Unreal Engine og 3DKit til hvert team. Det blir også mulig å teste ut filming med virtuelt kamera og motion capture drakt.

HVORFOR BYGGE UNIVERSER?

Hva har Star Wars, Pokemon og Brillebjørn til felles? De er mer enn bare EN historie, de har laget et historieunivers som kan utvikles uendelig, og som avføder ulike produkter til ulike plattformer: filmer, spill, bøker – eller leketøy. Å utvikle en historie til et slikt univers gir mange kreative – og potensielt økonomiske muligheter.

HVEM ER WORKSHOPEN RELEVANT FOR?

Workshopen passer for studenter og unge profesjonelle innen film, spillutvikling, animasjon og teater. Vi setter sammen grupper på tre og tre, slik at hver gruppe har deltakerne med ulik fagbakgrunn. Totalt 12 deltakere.

Når: 13–14. november 2021
Hvor: Blender Collective i Fredrikstad.

Vi står for kost og losji (Hotel Scandic City) i forbindelse med workshopen, men du må selv sørge for transport til og fra Fredrikstad.

 

PÅMELDING HER
Påmeldingsfrist onsdag 5. november 2021

 

Vi gjør oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser. Ved stor pågang vil vi prioritere studenter og unge profesjonelle under 30 år. Vi vil gjøre en utvelgelse basert på fagdisiplin, motivasjon og erfaring. Alle påmeldte vil få tilbakemelding på om de får plass i løpet av mandag 8. november!

 

DETAJERT PROGRAM:

MASTER OF THE UNIVERSE
Workshop on creating storyworlds for present and future media.

In this workshop the participants will learn about storyworld thinking and history. They will be creating a storyworld digitally in interdiciplinary teams using game technology such as gaming engines and digital setdesign, character and animation libraries. And they will be developing ideas for publishing formats such as films, tv-series, games, comics, theater and literature derived from their own original storyworld. And create a small sample format using gaming engine and tracking technology.

Format:
On-site workshop with colaborative storyworld creation in teams of three

Schedule: 11-18 Saturday and 9-16 Sunday

SCHEDULE:

SATURDAY: STORYWORLD THINKING AND CREATION

11-12: Lecture: Theory and practice on storyworld creation
12-14: Workshop: Storyworld development (on paper) and virtual location scouting in Unreal game engine KIT + 3D character library.

14-15: Lunch

15-15:30: Lecture: Theory and practice on universe devising
15:30-17:30: Workshop: Devising by acting, writing and building
17:30-18: Q&A

SUNDAY: UNIVERSE DEVISING AND PUBLISHING FORMAT DEVELOPMENT

9-10: Lecture: Theory and practice on multiformat development and advanced interactive storytelling
10-14: Workshop: format development in gaming engine (using sound, animations, camera and sequencer)
14-15: Presentation of format ideas/sketches and universes
15-16: Reflection

Workshopen arrangeres av Viken UNG i samarbeid med E6 Medieverksted og Blender Collective.

 

 

 

Kontakt

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.