Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Mesterklasse med den palestinske filmskaperen Annemarie Jacir

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter og Film fra Sør inviterer til en eksklusiv mesterklasse for bransjen med den palestinske filmskaperen Annemarie Jacir.

 

 

Annemarie Jacir er født i Betlehem, oppdratt i Saudi-Arabia og utdannet i New York. Hun har skrevet, regissert og produsert over 16 filmer og er en av Palestinas fremste regissører, og en foregangskvinne for arabisk film. Hennes kortfilm Twenty Impossibles (2003) var første palestinske film som ble invitert til Cannes-festivalen. Senere ble også debutfilmen Salt of This Sea valgt ut til sideprogrammet Un Certain Regard (2008).

Jacir driver produksjonsselskapet Philistine Films sammen med Ossama Bawardi. Hun underviser, arbeider som klipper og kurator, og promotorer uavhengige filmskapere i den arabiske verden. Hennes nyeste film Wajib er Palestinas Oscarkandidat, har norsk co-produsent og har fått støtte fra Sørfond.

I dagene i forkant av mesterklassen vil deltagerne få muligheten til å se tre av Jacirs filmer på Film fra Sør-festivalen: Wajib, Salt of This Sea og When I Saw You.

 

Tidspunkt: Tirsdag 14. november kl. 13.00 – 15.00.
Sted: Sentralen i Oslo (Adresse: Øvre Slottsgate 3)
Moderator: Kalle Løchen

Antall deltagere: 10

Påmeldingen er nå stengt!

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.