Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Møt deltakerne i ULIKE BLIKK

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Åtte deltakere er valgt ut til utviklingsprogrammet ULIKE BLIKK og programmet er nå godt i gang. Deltakerne skal i løpet av våren utvikle og produsere egne kortfilmprosjekter.

 

I utvelgelsen ble det lagt vekt på bredde – både i uttrykk og stemmer. I tillegg til Mediefabrikkens egne veiledere, Anniken Fjesme og Guro Ekornholmen, har Shan Qureshi fra fjorårets program deltatt i utvelgelsesprosessen.

Utviklingsprogram for regissører som vil øve seg og utforske noe nytt.

Deltakerne har søkt seg inn med en kortfilmide som skal utvikles gjennom fire felles heldagssamlinger. Dette gjøres i et kollektivt rom, hvor de er støttende funksjoner for hverandre både i utviklingsfasen og under selve produksjonen. Selve innspillingen skal gjennomføres på maks 2 opptaksdager. I tillegg til å ha regi på egen film, skal deltakerne også være involvert i minst én annen produksjon i løpet av innspillingsperioden. Hver produksjon får 40 000 kr i produksjonsstipend fra Viken filmsenter, samt veiledning og tilgang til gratis produksjonsutstyr fra Mediefabrikken.

Foto: Adrian Axel, Erik M. Mamen, Johanne Udnes Hansen, Marte Germaine Christensen, Marin Håskjold, Oscar Fredrik Jyoti Brahmachari Wicken, Shokat Harjo, Vilde Stokke

 

Deltakere Ulike Blikk 2021

 

Adrian Axel

Adrian Axel er filmskaper utdannet ved Prague Film School og University of Westminster i London. Ved siden av studiene har han fotografert flere “indie” kortfilmer og musikkvideoer. Eksamensfilmen hans «Innocence» ble i 2020 vist på den prestisjefulle festivalen EnergaCAMEREAIMAGE i forbindelse med en Prague Film School Showcase. Adrian er interessert i filmteori og liker å utforske film-semiotikk, psykoanalyse og traume i sitt eget arbeid.

Erik M. Mamen

Erik er født og oppvokst i Oslo. Han har tidligere tatt en bachelor i Film- og videoproduksjon ved NTNU, men tar for tiden fag ved Universitetet i Oslo. Han er også med i redaksjonen til Litteraturtidsskriftet Lasso.

Johanne Udnes Hansen

Johanne er 21 år, født og oppvokst i Oslo, og studerer manus ved Høyskolen Kristiania. Hennes erfaring med film begynte i København, hvor hun regisserte dokumentarfilm på Johan Borups Højskole og senere studerte fiksjonsfilm ved KBH Film- og Fotoskole. Johanne er en fersk regissør, og regisserte sin første fiksjonsfilm nå i sommer.

Marte Germaine Christensen

Marte gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelor i skuespillerfag i 2007, og har siden da spilt ved flere av landets institusjonsteatre, samt medvirket i en rekke filmer og TV-serier. I 2017 videreutdannet hun seg ved Alma Manusutbildning i Sverige, og jobber i dag som skuespiller og manusforfatter i Oslo.

Marin Håskjold

Marin Håskjold er kunstner og filmskaper. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og filmfestivaler blant annet Nordisk Panorama og utstillingen SYKLUS på Telemark Kunstnersenter. Håskjold er utdannet på Nordland kunst- og filmhøgskole. Hennes arbeider inkluderer blant annet kortfilmen «I kveld er det lov å være mann» (2017) og videoinstallasjonen «Talkshow» (2020) og kortfilmen «Hva er en kvinne?».

Oscar Fredrik Jyoti Brahmachari Wicken

Oscar er en 25 år gammel filmskaper, bosatt i Oslo

Shokat Harjo

Shokat er skuespiller, forfatter og kommende regissør. Han studerer for tiden skuespill på NSKI høyskolen, og er blant annet å se i filmen «Gritt» av Itonje Søimer Guttormsen. Shokat driver mest med egne prosjekter.

Vilde Stokke

Vilde er født og oppvokst på en øy på Vestlandet, og har siden reist litt rundt i verden, før hun valgte å bosette seg i Oslo for en periode. Vilde er utdannet innen litteratur og lingvistikk, og har de siste tre årene jobbet mye med kultur. Vilde har erfaring som skuespiller, men har i det siste fått øynene opp for filmskaping i sin helhet, og ønsker å jobbe mer med den totale skapelsen fra idé til ferdig produkt.

 

Første og andre samling av programmet ble gjennomført digitalt over zoom henholdsvis 20. januar og 3. februar.  Tredje samling vil foregå online 17. februar . Innspilling er i utgangspunktet satt til perioden mars/april, men det gjøres fortløpende vurderinger i forhold til hvordan smittesituasjonen i Oslo og omegn utspiller seg.

Kontaktperson

Marte Østby-Deglum

Prosjektkoordinator Mediefabrikken
Telefon: +47 909 70 736
E-post: marteo@viken.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.