Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Møt deltakerne i Viken Akademiet UNG!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Ni deltakere til Viken Akademiet UNG er nå valgt ut, og her kan du bli bedre kjent med dem.

 

 

Viken Akademiet UNG er et talentutviklingsprogram som gir deltakerne tilgang til ressurser og verktøy som utvikler dem som filmskapere. Første samling av Akademiet UNG ble gjennomført på Aasgaard i Sørum fra 11. til 12. oktober. Samlingen fokuserte på idéutvikling og kartlegging av filmskaperne.

Det skal avvikles to samlinger til før jul, samt 3-4 samlinger etter jul. Samlingene videre vil fokusere på manusutvikling, skuespillerregi, visuelt uttrykk, produksjonsplanlegging, bruk av teknisk utstyr og samarbeid. Deltakerne vil også få individuell oppfølging mellom samlingene fra Mediefabrikkens veiledere. Sist, men ikke minst, vil deltakere lage egne kortfilmer og kortfilmøvelser, i samarbeid med hverandre.

Deltakerne

Marlene Lyngstad (21) studerer for tiden litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Marlene har tidligere deltatt på en rekke programmer, kurs og workshop på Mediefabrikken, og har allerede en del erfaring med filmproduksjon. Hun jobber for tiden i fantefilm og hennes siste kortfilm «Lakenfort» – produsert som en del av regiprogram for unge kvinner 2017 – ble shortlistet til Amandaprisen for beste kortfilm og fikk hederlig omtale under Kortfilmfestivalen 2018.

 

Diska Livia (26) er profesjonell danser, og jobber som freelancer i Oslo. I tillegg til dans driver hun på med både foto og video – særlig dansefilmer. Diska har en bachelorgrad i utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo og Akershus, men valgte å satse på dansen etter endte studier. Diska liker å formidle historier, noe hun gjør gjennom dans, foto og film.

 

Johannes Toft (20) er opprinnelig fra Stavanger, men bosatt i Oslo. Johannes har gått ett år ved European Film College i Danmark og studerer for tiden sosiologi ved UiO. I 2017 skrev Johannes kortfilmmanuset «Antonym» som vant manuskonkurransen under Amandusfestivalen samme år. Johannes er for øyeblikket aktuell med kortdokumentaren «My Face And Me» som var semifinalist for Student Acadamy Awards.

 

Maren Køgel Mandt (21) studer for tiden medievitenskap ved Universitetet i Oslo. Marens store lidenskap er historiefortelling – gjennom alle mulige plattformer. Maren har gått to år på filmlinje ved Skiringssal folkehøgskole. Hun er spesielt interessert i filmen filmens påvirkningskraft i samfunnet..

 

Sondre Nikolaisen Masvie (20) fra Oslo har vokst opp både i Israel, USA og Norge. Sondre har alltid vært glad i film, og jobbet med film siden første klasse på videregående. Sondre har skrevet og regissert flere fiksjonsfilmer, og flere av dem har blitt vist på Amandusfestivalen og Tilt. Han har i tillegg jobbet med promoteringsfilmer for utdanningsetaten, samt filmet en dokumentarserie for NRK.

 

Atchy Konesh (23) er utdannet filmfotograf fra Noroff i Bergen. Til tross for sin utdannelse som i hovedsak er rettet mot filmfotografi, er han opptatt av å fortelle, skape og regissere historier. For Atchy er film er mer enn bare underholdning og kunst – men en stemme som kan og bør sette lys på samfunnsrelaterte problemer.

 

Maria Sundell (25) er utdannet skuespiller fra Westerdals Oslo Act. Hun er engasjert i karaktereres liv og utvikling i film. Maria er opptatt av hvordan historier kan berøre, og hva som gjør at publikum kan identifisere og leve seg inn i en historie. Maria er også kinomaskinist i Studentforeningen Cinema Neuf

 

Solveig Aasheim Ødegård (26) er ferdig utdannet skuespiller med en BA i Method Acting fra NSKI Høgskole. Etter endt utdanning har Solveig jobbet frilans som skuespiller i Oslo og medvirket i flere ulike prosjekter – både i samarbeid med andre og gjennom egne initiativ. Høsten 2017 skrev hun sitt første teaterstykke «Hvis jeg lukker vinduene», som skal settes opp på OLYP i Oslo denne høsten.

 

Simen Anthony Samuelsen (20) er en aspirerende filmfotograf fra Oslo. Etter videregående har Simen gått et år på Danvik Folkehøgskole. Simen er mest opptatt av det visuelle, men ønsker også å skrive og regissere egne kortfilmer.

 

Talentutviklingsprogrammet finansieres av Viken filmsenter og administreres og gjennomføres av Mediefabrikken.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.