Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Møt Viken UNG-veilederne

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi møtte Viken UNG-veilederne på vei til siste samling på Cafe Condio i Oslo.

 

 

I samarbeid med Mediefabrikken arrangerer de tre Viken Ung-veilederne filmverksted for ungdom på Oslo Røde Kors sitt ungdomssenter Café Condio. Verkstedet er et gratis lavterskeltilbud for unge mellom 13 og 24 år. Kurset startet opp i mai og har gått over ni kvelder. Verkstedet er et eksempel på hva Viken UNG-veilederne kan bidra med for filminteresserte unge i regionen.

Halkawt Hasan Sharif er en av de tre veilederne på verkstedet. Halkawt har studert film i England og har en bachelor i film fra Newport Film School, i tillegg til ett års studier ved den Europeiske filmfolkehøgskolen i Ebeltoft, Danmark.

Halkawt har tidligere jobbet med en dokumentarserie om Orderud-saken, samarbeidsprosjekt mellom Monster Entertainment og NRK, og arbeider nå i NRK med en serie for barn. Han har mange års erfaring innen filmproduksjon – både fra egne og andres produksjoner.

Hva tenker du om at dette er siste kvelden med gruppa?

-Jeg tenker at vi må sette av tid til evaluering, slik at vi får tilbakemeldinger på hvordan de synes det har vært, hva de ønsker seg annerledes og hva vi kan gjøre enda bedre neste gang, sier Halkawt. Også må vi arrangere en visning av filmene, legger han til.

De tre veilederne har utviklet verkstedet som nå går mot slutten og ser frem til å videreutvikle opplegget.

– Jeg håper vi kan kjøre et nytt opplegg på Aktivitetshuset K1 Tøyen fordi jeg har hørt at det er mange ivrige ungdommer der, fortsetter Halkawt. Vi har vært i kontakt med K1, og de stiller seg positive til å stille med lokaler. Her tror jeg det kan være lurt å holde et musikkvideokurs.

 

Regina Udalor er utdannet produsent og regissør fra National Film Institute i Nigeria og bor i dag i Drammen. Regina har også en master (MBA) i «Media and entertainment» fra India. Regina har blant annet erfaring fra BBC i Nigeria og har jobbet på flere prisvinnende filmer i tillegg til å regissere spillefilmen «The Lost café», som nå har blitt vist på utallige festivaler rundt omkring i verden.

-Jeg tror deltakerne har behov for lengre dager og mer praktiske øvelser sånn at vi ikke får en klasseromsfølelse, sier Regina. Også må vi ha nok tid til det sosiale sånn at vi skaper trygge rom sånn at de tør å lage egne historier.

Henry Norvalls er regissør og manusforfatter bosatt I Oslo. Han har studert film og regi på Roehampton University School of Arts og laget flere kortfilmer som har vunnet internasjonale priser og blitt vist på festivaler over hele verden.

Kortfilmene som ungdommene har laget denne gangen skal være klare I løpet av oktober måned. Den ene kortfilmen ungdommene lager er en skrekkfilm om en litt introvert type forteller Henry.

-Det er en ganske moden historie de forteller til å være så unge, sier han stolt. Og det som er kult er at de tar tilbakemelding og faktisk går ut etterpå og gjør nye opptak. Den andre gruppa lager en kjærlighetsfilm om et forhold som er i ferd med å dø ut og den ene karakteren i filmen gjør ting for å provosere frem reaksjoner, legger han til.

 

 

Viken UNG-veilederne

Viken UNG-veilederne får opplæring av Mediefabrikkens ansatte før de drar ut og holder kurs lokalt, forteller Marte Østby-Deglum i Mediefabrikken.

-Tanken bak å ha en stab med veiledere knyttet til Viken UNG er at vi ønsker å tilby ulike typer kurs og verksteder til lokale ungdomshus og andre organisasjoner som ikke selv sitter på spesifikk kunnskap om filmproduksjon. På den måten kan vi bidra til at flere barn og unge som interesserer seg for film kan møte profesjonelle filmskapere og bli en del av et nettverk hvor de kan møte andre ungdom som interesserer seg for det samme.

-Vi har en stab på seks Viken UNG-veiledere som kan holde enkeltstående kurs eller lengre verkstedsforløp, avhengig av hva ungdommene ønsker. Vi samarbeider nå med Café Condio, Oslo Røde Kors og Kongsberg kommune. Vi er også i dialog med K1 Tøyen i Oslo og ønsker også et samarbeid med blant annet G60 i Drammen og kulturverksted K12 på Lillestrøm.  Ungdommer som tar direkte kontakt med oss og ønsker hjelp til å videreutvikle manuset sitt eller lignende, kan også få enkeltveiledning fra Viken UNG-veilederne.

 

Jobber du med filminteressert ungdom som ønsker besøk av våre Viken UNG-veiledere, ta kontakt med marte@mediefabrikken.no eller ung@vikenfilmsenter.no

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.