Logo – Viken Filmsenter

Neste generasjon – ny tilskuddsordning for unge kulturaktører i Oslo med fem millioner i pottenOrdningen er et samarbeid med Oslo kommune og skal bidra til at unge kulturnæringsaktører kommer ut i jobb. Stiftelsen by:Larm, Creo – forbundet for kunst og kultur og musikkontoret MØST skal forvalte midlene og første søknadsfrist er allerede 15. august.

 

Fra venstre: Mina Evenrud (daglig leder, by:Larm), Leif Haaland (kommunikasjonsrådgiver, MØST), kulturbyråd Omar Samy Gamal, Jan Koop (regionlagleder, Creo Oslo) og Erik Egenes (pressesjef, by:Larm).

– Hurra! Jeg er utrolig glad for at vi har fått på plass disse millionene og inngår dette samarbeidet. Unge kulturnæringsaktører har hatt det ekstra tøft under pandemien, og falt gjennom i samtlige støtteordninger. Jeg er bekymret for at vi kan miste en hel generasjon kulturnæringsaktører. Nå skal vi prøve å bidra til å få dem tilbake. Dette kan også både skjerpe og inspirere bransjen til å ta inn unge, sier Omar Samy Gamal, kulturbyråd i Oslo.

 

Om ordningen

Neste generasjon har en ramme på fem millioner kroner. Ordningen dekker opp mot 80% av honoraret til kulturnæringsaktører under 29 år som hyres til produksjonen det søkes om. Det kan være produksjoner i enhver profesjonell sammenheng der det trengs et kunstnerisk uttrykk, som for eksempel tv/radio/media/nett, film, sceneproduksjon, litteratur, design, og så videre.

 

Søknadsportalen er åpen og første tildelingsrunde er allerede i august. Søknadene behandles månedlig av et fordelingsutvalg nedsatt av by:Larm, Creo og MØST. Du kan søke tilskudd på mellom 10 000 og 100 000 kroner. Det er oppdragsgiver som søker, men det både oppdragsgivere og unge kulturnæringsaktører oppfordres til å ta initiativ til nye oppdrag eller arbeidsforhold.

 

Les mer og søk her!

 

Første søknadsfrist er 15. august, deretter blir det månedlige frister og tildelinger frem til sommeren 2022.

Linda Lothe

Kommunikasjons- og administrasjonsrådgiver

Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.