Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Neste generasjon – ny tilskuddsordning for unge kulturaktører i Oslo med fem millioner i potten

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Ordningen er et samarbeid med Oslo kommune og skal bidra til at unge kulturnæringsaktører kommer ut i jobb. Stiftelsen by:Larm, Creo – forbundet for kunst og kultur og musikkontoret MØST skal forvalte midlene.

 

Fra venstre: Mina Evenrud (daglig leder, by:Larm), Leif Haaland (kommunikasjonsrådgiver, MØST), kulturbyråd Omar Samy Gamal, Jan Koop (regionlagleder, Creo Oslo) og Erik Egenes (pressesjef, by:Larm).

– Hurra! Jeg er utrolig glad for at vi har fått på plass disse millionene og inngår dette samarbeidet. Unge kulturnæringsaktører har hatt det ekstra tøft under pandemien, og falt gjennom i samtlige støtteordninger. Jeg er bekymret for at vi kan miste en hel generasjon kulturnæringsaktører. Nå skal vi prøve å bidra til å få dem tilbake. Dette kan også både skjerpe og inspirere bransjen til å ta inn unge, sier Omar Samy Gamal, kulturbyråd i Oslo.

 

Om ordningen

Neste generasjon har en ramme på fem millioner kroner. Ordningen dekker opp mot 80% av honoraret til kulturnæringsaktører under 29 år som hyres til produksjonen det søkes om. Det kan være produksjoner i enhver profesjonell sammenheng der det trengs et kunstnerisk uttrykk, som for eksempel tv/radio/media/nett, film, sceneproduksjon, litteratur, design, og så videre.

 

Søknadsportalen er åpen og første tildelingsrunde er allerede i august 2021. Søknadene behandles månedlig av et fordelingsutvalg nedsatt av by:Larm, Creo og MØST. Du kan søke tilskudd på mellom 10 000 og 100 000 kroner. Det er oppdragsgiver som søker, men det både oppdragsgivere og unge kulturnæringsaktører oppfordres til å ta initiativ til nye oppdrag eller arbeidsforhold.

 

Les mer og søk her!

 

Første søknadsfrist er 15. august 2021, deretter blir det månedlige frister og tildelinger frem til sommeren 2022.

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.