Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

NFI: Nasjonal kortfilmkonkurranse

NB! Artikkelen er flere år gammel!
Kulturdepartementet har fordelt 4,5 millioner kroner fra spilleoverskuddet til Norsk Tipping AS til kulturformål til Norsk filminstitutt (NFI). Midlene er fordelt med bakgrunn i kongelig resolusjon av 3. september 2021, og skal benyttes til ulike mangfoldstiltak på filmområdet.  Ett av tiltakene er en nasjonal kortfilmkonkurranse for filmskapere med mangfoldsbakgrunn. Konkurransen arrangeres gjennom landets 7 regionale filmsentre.

 

NASJONAL KORTFILMKONKURRANSE FOR FILMSKAPERE MED MANGFOLDSBAKGRUNN

2 vinnere får til sammen 1 million kroner i produksjonstilskudd!
Filmene må produseres i perioden 12.sept. til 31.des. 2022

Bildet er fra filmen «Alle utlendinger har lukka gardiner», basert på Maria Navarro Skarangers kritikerroste debutroman (Foto: Miso Film Norge)

Filmskapere med mangfoldsbakgrunn kan nå søke om å delta i en nasjonal pitchekonkurranse hvor landets 7 regionale filmsentre velger hver sin kandidat. Filmskaperne vil delta på en felles workshop i juni og presentere sine prosjekt i en pitchekonkurranse i september. To vinnere kåres i pitchekonkurransen og får 500.000 kr hver til å realisere sin kortfilm.

Reise, opphold og kurskostnader dekkes.

De 7 utvalgte filmskaperne vil få tilbud om en mentor som gir veiledning underveis.

Vinnerfilmene må produseres og være visningsklare innen 31.desember 2022, og får premiere i januar 2023 under Kortfilmkonventet i Trondheim.

Hvem kan søke:

Produsenter, regissører og/eller manusforfattere som tilhører en av følgende grupper:

  • Innvandrere (og adopterte) og/eller norskfødte med en eller to innvandrerforeldre fra land utenfor EU/EØS, USA, Canada, Australia og New Zealand.
  • Urfolk og nasjonale minoriteter i Norge 
  • Personer med funksjonsnedsettelse
  • Søker må ha relevant utdanning på bachelornivå eller tilsvarende relevant og dokumenterbar yrkeserfaring (kortfilm, musikkvideo e.l.), men kan ikke ha debutert i langformat. (Med langformat menes spillefilm, dokumentar eller tv-serie på over 50 minutter som er vist på kino eller tv)

Søker oppfordres til å søke i samarbeid med produksjonsselskap fra regionen hvor de er bosatt.

Hvordan søke:

  • Fyll ut skjema og legg ved en kort beskrivelse av din motivasjon for å delta (maks 1 side), en idébeskrivelse av kortfilmen (maks 1 side) + CV og lenker til tidligere filmer.

Kriterier for produksjonen:

  • Produksjonen må følge forskriften for audiovisuell produksjon.
  • Prosjektet kan ikke ha mottatt støtte tidligere.
  • Konkurransen er åpen for både fiksjon og dokumentarprosjekter.
  • Maksimal lengde er 10 minutter.

Søknadsfrist: 25. april 2022

Har du spørsmål? Kontakt prosjektleder Line Halvorsen på line@midtnorskfilm.no.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.