Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nordic/Docs pitchepris til ”KURT” av regissør Pål Winsents og produsent Tom Marius Kittilsen

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Nordic/Docs pitchekonkurranse ble arrangert for første gang i år.  Østnorsk, Sørnorsk og Viken Filmsenter gikk sammen om en prispott på 45 000 kroner.

Juryen var imponert over det høye nivået på prosjektene som ble pitchet. Historiene var gode og viktige, noe som gjorde avgjørelsen vanskelig. Juryen har likevel blitt enige om to prosjekter som pekte seg ut.

 

Utdeling av pitcheprisen Nordic/Docs 2015. Fra venstre Vanja Marie Larsen, Eirik Wiklund, produsent Tom Marius Kittilsen og regissør Pål Winsents (Prosjekt “Kurt”), Sigbjørn Holte og Camilla Vanebo (Prosjekt “Guilty me”).

Utdeling av pitchepris under Nordic/Docs 2015. Fra venstre Vanja Marie Larsen, Eirik Wiklund, produsent Tom Marius Kittilsen og regissør Pål Winsents (Prosjekt “Kurt”), Sigbjørn Holte og Camilla Vanebo (Prosjekt “Guilty me”).

Førstepris på 30 000 kroner går til ”KURT”  av regissør Pål Winsents og produsent Tom Marius Kittilsen

Juryens begrunnelse:
«Førsteprisen går til et prosjekt som på en humoristisk og solidarisk måte portretterer et menneske som går etter sin visjon. Som på tross av sykdom og ensomhet lager store planer og vil være synlig i verden.   Synlig på sin måte.   Og som også er i stand til å nå ut på grunn av internett og nye kommunikasjonsmuligheter.   Dette kan bli et varmt, morsomt og tankevekkende portrett om en original som vil mye. En portrettfilm som gir oss muligheten til å se verden fra et annerledes perspektiv.»

Andrepris på 15 000 kroner går til ”GUILTY ME” av regissør Sigbjørn Holte og produsent Camilla Vanebo.

Juryens begrunnelse:
«Andreprisen går til et prosjekt som juryen ser et stort potensialet i. Det er en global problematikk i et personlig perspektiv. Regissøren evner med presisjon, humor og fortellerglede å presentere et konsept der han vil undersøke verden på en ny måte og med nye begrep. Han vil undersøke hvordan et enkelt menneske, seg selv, og alle andre, kan gjøre en forskjell i det store kretsløpet og innfører begrepet : Økologiske fotspor.»

Les mer om andre prisvinnere på Nordic/Docs facebooksider.

Det var totalt sett 10 prosjekter som ble plukket ut av de tre filmsentrene og selve pitchingen foregikk i foajeen organisert som speed-dating.

Pitchejuryen bestod av Kirsten Bonnén Rask fra Sørnorsk Filmsenter, Sirin Eide fra Viken Filmsenter og Vanja Larsen som representant for Østnorsk Filmsenter.

 

Pitching Nordic Docs1IMG_9359IMG_9361IMG_9354

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.