Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

NORDIC/DOCS – spekket med mesterklasser og faglig påfyll

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Årets NORDIC/DOCS går av stabelen 18.-22. november og kan oppleves både i Fredrikstad og på nett. Festivalen viser et stort utvalg dokumentarfilmer produsert i regionen, og tilbyr mesterklasser med blant annet Victor Kossakovsky og Egil Håskjold Larsen. I tillegg blir det 12 dybderegisamtaler, work in progress, eget opplegg for unge filminteresserte samt informasjons- og dialogmøte med Viken filmsenter.

 

 

 

VIKEN INFORMASJONS- OG DIALOGMØTE

 

Torsdag 19. november kl. 17 inviterer vi til informasjonsmøte. Møtet vil strømmes – og være tilgjengelig på web også i etterkant av møtet.

 

Ånund Austenå, daglig leder i Viken filmsenter, vil dele erfaringer fra dette første året med ny tilskuddsordning. Vi vil også, sammen med Bård Kjøge Rønning fra Antipode films, diskutere hvordan vi som regionalt filmsenter kan bidra til dokumentarprosjekter. Et konkret eksempel vi løfter fram er Antipode films «Radiograph of a Family» som er med i årets hovedkonkurranse under IDFA, verdens viktigste dokumentarfilmfestival.

 

Mulighet for spørsmål…

Vi ønsker i tillegg å invitere til en samtale om våre støtteordninger – og hvordan vi kan jobbe for å være en best mulig samarbeidspartner for film-og spillutviklerne i regionen. Vi kan på forhånd motta spørsmål om filmsenters tilskudds- og tiltaksordninger, og vil etter beste evne forsøke å besvare de i løpet av informasjonsmøtet.

Send derfor gjerne inn spørsmål med emnetittel «Nordic/Docs» til: aanund@vikenfilmsenter.no før 18. november.

 

DOKUMENTARFILMER FRA VÅR REGION

 

Filmsenteret har bidratt til 12 dokumentarfilmer som er valgt ut til festivalen. I tillegg byr de på en rekke andre filmer fra vår region – og filmer fra både inn- og utland.

 

 • BORN TO WORK av Kaare Storemyr
 • IHUMAN av Tonje Hessen Skei
 • KAMPEN av Janne Lindgren
 • KJÆRE PAPPA av Jesper Kolstad Rødseth
 • KUNSTEN Å VÆRE SYNDIG av Ibrahim Mursal
 • LEIF, EN FILM OM SIMEN av Simen Braathen
 • SOM EN FLAMINGO av Lilja Ingolfsdottir
 • SPOON av Laila Pakalnina
 • SYRIALISM av Dalia Al. Kury
 • WITH ABU JAMAL av Siri Nerbø
 • NAK-ED av Jan Dalchow
 • EN GAVE FRA GUD av Jørgen Loretzen og Nefize Özkal Lorentzen

 

FOR UNGE FILMINTERESSERTE

 

I tillegg arrangeres seminaret  «Filmproduksjon fra A til Å»  fredag 20. november. Programmet er spesielt beregnet for filmstudenter og filminteressert ungdom. Regissørene og produsentene Audun Amundsen og Alf Dyblie forteller her om hvordan de jobber, fra idé og manus, finansiering og produksjon, til ferdig film.

Søndag 22. november rigges det til for filmvisning og dokumentarfilmanalyse for studenter.

Kontakt

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.