Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

«Nowhere to Hide» vant prisen for beste kinodokumentar på IDFA

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Det er første gang en norsk film vinner denne prestisjefulle prisen på verdens største dokumentarfilmfestival IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam). Vi gratulerer regissør Zaradasht Ahmed og produsent Mette Cheng Munthe-Kaas med denne høythengende prisen for sin vakre og viktige film.

– Dette er en film som bør bli sett. Den forteller om livet og konsekvensene av krigen i Irak, og konsekvensens for livet til vanlige mennesker. En historie som ikke blir fortalt. Prisen betyr mye for at mange mennesker over hele verden får sett filmen, sier produsent for filmen Mette Cheng Munthe-Kaas fra selskapet Ten Thousand Images til NRK.

Se traileren her:

 

Filmen er produsert med tilskudd fra blant annet Filmkraft, Nordnorsk og Viken filmsenter, foruten Norsk filminstitutt. Se oversikt over alle priser på årets IDFA her.

Veier ut av Viken

Veier ut av Viken bransjeutvikling

«Nowhere to hide» er et av prosjektene som har vært gjennom vårt utviklingsprogram for dokumentarer «Veier ut av Viken».  Utviklingsprogrammet er utformet for å maksimere prosjektet, finne det unike og sikre at det utvikles fokusert ihht intensjon og finansieringspotensial, samt finne den ideelle distribusjon. Programmet går over ca. 8 dager fordelt på 5 samlinger.

 

I 2017 starter vi opp en ny runde med utviklingsprogrammet «Veier ut av Viken» med søknadsfrist 15. januar 2017. 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.