Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Ny filmkonsulent i Viken Filmsenter

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken Filmsenter har som de fleste andre regionale filmsentre en tilknyttet filmkonsulent som vurderer tilskuddssøknadene kunstnerisk og faglig. Fra den andre søknadsrunden i 2015 er vi så heldige å ha fått Kalle Løchen med på laget vårt.

Kalle Løchen vil være kjent for de aller fleste innen filmbransjen. Han har i en årrekke vært en synlig aktør på treffpunkt som Kortfilmfestivalen i Grimstad. Der har mang en regissør og filmarbeider deltatt i samtale med Kalle om filmene etter visning.

Kalle Løchen i farger

Kalle kan trygt sies å ha et stort og varmt hjerte for film i alle formater og han har selv uttalt at hans ambisjon er å bidra til å løfte norsk film opp og fram. Det gleder vi oss til å dra nytte av i vår region også. Vi er sikre på at det i vårt område vil skje mye spennende framover.

Kalle har bakgrunn som filmviter og kulturformidler. Han har skrevet i og vært redaktør for tidsskriftene Z og Film&Kino. Han har vært kinosjef i Bærum og leder av Cinemateket i Oslo. Kalle kjenner rollen godt etter å ha vært kortfilmkonsulent ved Norsk Filminstitutt og fram til nylig konsulent for Midtnorsk Filmsenter. Ellers er han mye brukt som foreleser og moderator på seminarer, festivaler osv.

Vi i Viken Filmsenter ser på dette som en viktig forsterking av vår kompetanse, og en inspirasjon til å gjøre oss til et skikkelig godt filmsenter, på alle måter.

15. april har du mulighet til å møte Kalle på vårt arrangement i Drammen!

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.