Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye fordypningsstipend

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Femten søkere mottok fordypningsstipend før sommeren, med totalt tilskuddsbeløp 741.500 NOK. Totalt 64 søknader ble sendt inn og vurdert av film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen og Gunhild Enger fra filmsenterets styre.

 

Bilde: Ellen Ugelstad og fotograf Audun Magnæs under prøvefilming. (foto: Tonje Alice Madsen)

Ellen Ugelstad, regissøren bak Making Sense Together og Den grønne dalen, er en av de som har mottatt fordypningsstipend i denne runden.

-I fordypningen fremover ønsker jeg å bli tryggere på meg selv i møte med skuespillere, samt finne en metode for å skrive autentisk dialog som er dokumentarisk og muntlig i formen. Jeg ønsker å utforske en kollektiv tenkning rundt tekstproduksjon gjennom å lage et prøverom hvor jeg inviterer inn fotograf, skuespillere og med-manusforfatter Einar Sverdrup.

Målet er å lete etter dynamiske rammer for å utvikle både karakterer og dialog. Dette er inspirert av både Mike Leighs, Andrea Arnold og Ulrich Seidels arbeidsmetoder, forteller hun.

– Tanken er å skape sjenerøse rom hvor skuespillerne blir medskapende. Skuespillere har ofte en intuitiv evne til å angripe en tekst på en annen måte enn vi med ren tekstbakgrunn. Prosessen vil være diskusjonsrettet og fokusert på å prøve og feile. Ambisjonen er at karakterene og miljøene skal være gjenkjennelige og tredimensjonale, ingen skal fremstå som dumme eller karikerte. Dette er noe jeg også utforsket i kortfilmen Møterommet, hvor jeg prøvde å skildre hvordan de ulike karakterene hadde sine (mer eller mindre forståelige) beveggrunner for å handle som de gjorde. I prøverommet vil skuespillerne få nøkkelscener fra manus og tematiske knagger, og på den måten være med å forme både innhold og karakter. Noen scener vil være skrevne mens andre helt uferdig og improviseres av skuespillerene. Alt som prøvefilmes vil transkriberes og denne teksten tar vi med oss inn i det konkrete manusarbeidet. Dette er inspirert av min dokumentariske bakgrunn hvor man ofte transkriberer intervjuer osv. Intensjonen er at dette gir oss et rikt og potent stoff som jeg kan bruke videre når vi skriver ferdig manus.

 

Tilskuddsmottakere:

Emilie Blichfeldt, tildeles 48.000

Vibeke Heide, tildeles 47.000

Mona Johanne Hoel, tildeles 50.000

Robin Jensen, tildeles 49.500

Trude Lirhus, tildeles 50.000

Cecilie Semec Mikkelson, 50.000

Renée Mlodyszewski, tildeles 50.000

Emanuel Nordrum, tildeles 50.000

Meena Rathor, tildeles 50.000

Bård Kjøge Rønning, tildeles 50.000

Rune Spaans, tildeles 50.000

Sille Storihle, tildeles 50.000

Ingvild Søderlind, tildeles 50.000

Ellen Ugelstad, tildeles 50.000

Sebastian Valla, tildeles 50.000

 

Neste søknadsfrist for fordypningsstipend er 15. november!

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.