Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye prosjekter på vei ut av Viken

NB! Artikkelen er flere år gammel!

VEIER UT AV VIKEN er i gang med 6 ulike dokumentarfilm-prosjekter og 13 deltakere. Utviklingsprogrammet skal følge disse gjennom 7 måneder. Prosjektene er i ulike faser og sikter både mot norsk og internasjonal målgruppe. Andre samling ble arrangert på Jeløya forrige uke.

Fra venstre: Kari Anne Moe, Gudmundur Gunnarsson, Thea Haavet, Marius Hagen, Sarah Winge-Sørensen, Nefise Özkal Lorentzen, Bettina Charlotte Tykesson, Natalya Sarch, Julia Dahr, Aslaug Holm, Julie Lunde Lillesæter,  Anders Graham, Jakob Svensen, Kenneth Slotterøy Elvebakk, Freddy Neumann og  Sirin Eide.

Deltakere Veier ut av Viken 2022:

Anders Graham, Bettina Charlotte Tykesson, Gudmundur Gunnarsson, Jakob Svensen, Julia Dahr, Julie Lunde Lillesæter, Kari Anne Moe,  Kenneth Slotterøy Elvebakk, Marius Hagen, Natalya Sarch, Nefise Özkal Lorentzen, Sarah Winge-Sørensen, Thea Haavet.

– Det er så viktig å sette av tid til tanker og ha gode dialoger i en filmskaper-prosess. Vi kan være fanget i logistikk og pragmatikk, men film er tross alt et kreativt uttrykk og skal ha en kreativ prosess. Samlinger som denne  hjelper å løfte prosjektet fram og bidra til et kvantesprang i prosjektets utvikling. Fora som dette er viktige møteplasser. Vi jobber ellers litt isolert og er glad for å være samlet,  sier produsent Sarah Winge Sørensen som deltar med Thea Haavet som regissør.

 

Julia Dahr og Sarah Sarah Winge-Sørensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Det er fantastisk å få tilgang til så dyktige fagpersoner og få veiledning og hjelp til å tenke ikke bare Veier ut av Viken, men veier ut av Norge. Selv om ikke alt kan brukes direkte inn i vårt nåværende prosjekt, er dette veldig nyttige perspektiv og læring til framtidige prosjekter og utvider horisonten, sier Thea Haavet.

 

Jakob Svensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For filmskaper Jakob Svensen som gikk ut av TV-skolen på Lillehammer i fjor, var det første gang på et utviklingsprogram som dette. Han sier:

– Det er ikke hver dag man får tilbringe tid med dyktige filmskaper, både i større grupper og på tomannshånd. Det er også spesielt oppløftende at Viken tar unge filmskapere som meg selv seriøst og inviterer til et samarbeid med Viken og andre filmskapere. Til tross for at de to dagene var intensive, var det spesielt hyggelig og forfriskende å tilbringe tid med så rause filmskapere under nye omstendigheter, da det dagligdagse arbeidet som filmskaper som regel kan bli litt ensformig, særlig etter pandemien. Jeg sitter igjen med stor takknemlighet, nye perspektiver og ikke minst nye bekjentskaper.

 

Samling med Freddy Neumann og Aslaug Holm

Målet med programmet er å trygge innholdsskapere på prosjektets kjerne og lage kloke strategier i prosess fram mot ferdig film, forteller  fagansvarlig fra Viken filmsenter, Sirin Eide.

Samling med Freddy Neumann på Jeløya april 2022

– Dette er femte gang vi arrangerer programmet, det forandrer seg litt fra gang til gang, utifra hvem som deltar, men er bygget over samme lest som tidligere med fem samlinger og en-til-en møter med fagpersoner. På denne samlingen fikk vi med oss dokumentarfilmskaper Aslaug Holm og dramaturg Freddy Neumann.

Kontaktperson

Sirin Eide

Fagansvarlig bransjehevende tiltak og talentutvikling
Telefon: +47 924 41 441
E-post: sirin@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.