Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tildelinger 16. juni 2017

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter har i styremøte 16. juni gitt tilskudd til 5 nye prosjekter. Ved denne tildelingen er det 2 tilskudd til utvikling av spill, 2 tilskudd til produksjon av kortfilm og 1 tilskudd til produksjon av dokumentarfilm.

I denne søknadsrunden er det til produksjon av kortfilm og dokumentar og utvikling av spill søkt om samlet prosjekttilskudd på 15.313.914 kroner til 67 prosjekter. Prosjektenes samlede totalbudsjett er 105.833.909 kroner. Vi har i denne runden gitt samlet tilskudd på 1.285.000 kroner.

Viken filmsenter har svært mange gode og høyt kvalifiserte søkere, og vi skal gjennom våre tildelinger også ivareta bredde og mangfold. Det gjelder både kjønnsbalanse og regionale hensyn. Vi skal bidra til filmfaglig og kunstnerisk utvikling, og vi skal ivareta både etablert bransje og nye talenter. Blant søkerne finner vi prosjekter som representerer hele spekteret. Vi vet det er viktige prosjekter og dyktige historiefortellere i hele regionen. Et mål for oss er å prioritere prosjekter der vi kan utgjøre en forskjell.

I denne tildelingsrunden har vi prioritert 2 spillutviklingsprosjekter. Det ene er fra en sterk regional produsent med et konsept som kombinerer spill i den fysiske og virtuelle verden. Det andre er fra en viktig mentor i den nasjonale bransjen; i spissen for et sterkt utviklingsteam.

Begge kortfilmprosjektene har barn i sentrale roller. Regissørene har stått bak kritikerroste kortfilmer, og også deltatt i Viken filmsenters bransjeutviklende tiltak.

Dokumentarprosjektet som får tilskudd har en erfaren produsent og en ung kvinnelig regissør som forteller sin personlige historie.

Tilskuddene er gitt til følgende prosjekter:

 

KORTFILMER

TELTET regi: Rebecca Figenschau

Produksjonsselskapet Tenk. Tv as er tildelt 350 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Teltet.
Teltet er et situasjonsdrama om en dysfunksjonell familie som skal på telttur, noe de ikke har har gjort før. Familiens utfordringer blir satt på prøve i det de sammen skal sette opp et stort telt – uten bruksanvisning. Gammelt og nytt grums kommer til overflaten, og en lur ide synes kanskje ikke så lur likevel.

 

MIN FAR regi: Farzad Samsami

Gorillafilm er tildelt 285 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Min Far.
Said er 9 år gammel og skilsmissebarn, de dagene han må være hos faren er spesielt krevende for han.

 

SPILL

HIDDEN

Nice view Studio as ved Pål Terje Rørby og Øyvind Steensen er tildelt 300 000 kroner til spillet Hidden.
Hidden lar brukeren oppleve, undersøke og samle på skapninger fra mytologi, folklore og kulturarv, gjennom å utforske et virtuelt kart og deretter fysisk oppsøke stedene skapningene er tilknyttet. Spilleren belønnes med bilde, lyd, tekst og spektakulære AR-opplevelser, og bygger opp sin profil. Man kan kjøpe seg tilgang til innhold, og lokale næringer kan kjøpe seg bonuser som tiltrekker spillere.

 

MATH HEAVEN (arbeidstittel)

Megapop as og Jørgen Tharaldsen er tildelt 150 000 kroner til spillet med arbeidstittel Math Heaven.
I det sosiale tallpuzzlespillet ‘Math Heaven’ skal du spille små kjappe ‘tallkamper’ mot andre spillere og venner over nettet. I samme lest som i Scrabble, Wordfeud og Ruzzle kan du bli bedre over tid, og også utvikle deg til å møte stadig bedre spillere. Eller eventuelt bare fortsetter å gruse vennene dine i Facebook Messenger, igjen og igjen.

 

DOKUMENTARFILMER

MY HEART BELONGS TO DADDY regi: Sofia Haugan

Indie Film as er tildelt 250 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren My heart belongs to daddy.
En ung kvinnelig regissør bestemmer seg for å ta opp kontakten med sin far – en beryktet rusavhengig kriminell. Etter å ha vært adskilt siden hun var 10 år, finner hun ham på kanten av avgrunnen og bestemmer seg for å skaffe ham hjelp. I løpet av filmen endres begges liv som en følge av dette. På tross av utfordringene de to møter, skildrer filmen en personlig reise fylt av humor, varme og håp.

 

UTVIKLING DOKUMENTAR

Tilskuddsordningen ”Utvikling av dokumentarfilm” har løpende søknadsfrist. Det er tildelt utviklingstilskudd til følgende 4 prosjekter siden forrige tilskuddsrunde den 5. april:

SELVPORTRETTET regi: Margreth Olin

Speranza film er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Selvportrettet.
Lene Marie (30) lider av ekstrem anoreksi. Hun har gjemt seg for helsevesenet siden hun var 10 år. Så begynte hun å fotografere.

 

DELFINGÅTEN regi: Runar Jarle Wiik

Ten Thousand Images er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Delfingåten.
Hvorfor er vi mennesker de eneste skapninger på landjorden som fødes med delfinegenskaper? En filmskaper jakter på svaret, og oppdager «the missing link».

 

SKYGGEDANS 

Karivold film er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentarserien Skyggedans.
En dokumentarserie om Marina Goubonina, skjønnheten som sendte menn i døden under andre verdenskrig, men som først og fremst levde og åndet for dansens skjønnhet. En tredelt serie om den russiskfødte danser og spion Marina Goubonina. Hennes dramatiske liv i Russland, Norge og Spania.

DET VI ER regi: Gunhild W. Magnor

Bivrost film og tv er tildelt utviklingstilskudd på kroner 150 000.
En film om hvordan små barn utforsker mellommenneskelige relasjoner, bygger og bryter vennskap for å finne sin plass i verden. Barn er ekte og urørt, og viser det som ligger i oss mennesker; det vi er. Filmen følger Balder og Haakon, som er 2 år og bestevenner, på vei ut i livet, – og kanskje har barna noe å lære oss om hvordan vi mennesker bør leve sammen.

 

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.