Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tildelinger til tiltak for barn og unge i regionen høsten 2020

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I årets andre tildelingsrunde innvilges seks prosjekter tilskudd på til sammen 386.000 kroner. Tiltakene skal gjennomføres høsten og vinteren 2020. Viken filmsenter forvalter midler øremerket tiltak for barn og unge. Ca. 1 million kroner av disse midlene tildeles eksterne aktører via to årlige søknadsrunder.

Neste søknadsfrist er 15. november og vi tar da i mot søknader om tiltak som skal gjennomføres i 2021!

 

Norsk Animasjonsforum er tildelt 80.000 kroner for seminar og workshop under Fredrikstad Animation Festival 2020

Som arrangør av Fredrikstad Animation Festival, vil Norsk animasjonsforum i samarbeid med E6 – Østfold Medieverksted og Amandusfestivalen arrangere seminar og workshop for unge filmskapere, og unge som er interessert i animasjon, film og medieproduksjon. Seminaret arrangeres for elever ved videregående skoler i regionen og har som mål å spre kunnskap og forståelse om det animerte utrykket innen film og medieproduksjon. Seminaret avholdes på Fredrikstad Kino torsdag 22. oktober, med foredrag av etablerte filmskapere og foredragsholdere innen animasjon og VFX. Workshopen er rettet mot unge talenter i alderen 16 – 20 år og gjennomføres i løpet av festivalperioden fra 22. – 25. oktober. Målet med workshopen er å gi unge mulighet til å lage animasjonsfilm.

 

Eva Fagerli Sætheren er tildelt 50.000 kroner til Animasjonskurs for unge

Eva og Linda Fagerli Sætheren skal arrangere to animasjonskurs for ungdom i alderen 12 til 16 år i sommerferien og ett kurs i høstferien 2020. Kursene holdes i Oslo og gir deltakerne en grundig innføring i hva som skal til for å lage Digital tegnefilm. Kurset har som mål å utvikle en allerede eksisterende interesse for animasjon som skal gi deltakerne verktøy de kan dra nytte av – og ha glede av i videre skolegang og yrkesliv. I løpet av kursuken skal det blant annet jobbes med manus, karakterskisser, digital animasjon og redigering. Eva og Linda har lang erfaring med formidling av animasjon og kunst til barn og unge, blant annet gjennom DKS og andre undervisningsoppdrag opp til høyskolenivå.

Foto: Purple Dragons Collaborative Tales

Purple Dragons Calloborative Tales er tildelt 70.000 kroner til PurpleFilm

Verkstedet er for ungdom i alderen 15 – 26 år, samt talenter i alderen 26 år og oppover. Verkstedet arrangeres månedlig fra august til desember, og varer i 6 timer. PurpleFilm er et lavterskeltilbud til de som ønsker å øve seg på å lage kortfilm. Deltakerne får tilgang til profesjonelt utstyr, og kortfilmene som produseres gjennom verkstedet skal bidra til å gi deltakerne erfaring med filmproduksjon og kan brukes i opparbeidelsen av egen portefølje. Purple Dragons holder til på Sentralen i Oslo, og har som mål å bidra til et større mangfold når det gjelder historier som fortelles og temaer som belyses.

 

Janne Lindgren er tildelt 66 000 kroner til MIN VERDEN

Min verden er en filmworkshop i personlig filmfortelling for jenter mellom 13 og 18 år i Oslo. Kurset foregår over to helger i juleferien og retter seg i hovedsak mot jenter med flerkulturell bakgrunn. Målet med kurset er å inspirere jenter til å fortelle egne historier om virkeligheten i Norge. Deltakerne lager små filmdikt, basert på personlige tekster de skriver på kurset, med veiledning underveis av filmfotograf og regissør Janne Lindgren og andre kvinnelige filmskapere. Filmene vil gi et innblikk i hvordan det er å være ung jente i Norge i dag, og med det være viktige tidsvitner fra vår tids ungdom.

 

Ravn Studio AS er tildelt 80.000 kroner til SisterhoodGaming Summer Camp

I et samarbeid mellom Sisterhood Drammen (Drammen Sanitetsforening), Drammens Ballklubb og Ravn studio skal det arrangeres en ukes sommerskole i e-sport for jenter i alderen 12- 17 år i Drammen. E-sport er en voksende idrett som oppnår mer og mer anseelse. E-sport er ikke bare en sport for gutter, men til nå er det ikke så mange jenter som har fått øynene opp for sporten. Målet med kurset vil derfor være å introdusere jenter for e-sport på en inkluderende, sosial, oppbyggende og morsom måte uten sosioøkonomiske begrensninger. Kurset har plass til 16 jenter i målgruppen. I tillegg til e-sport vektlegges sosialt samvær og opplevelser.

 

KFUK-KFUM Forandringshuset Norge er tildelt 40.000 kroner til Filmsommer

Forandringshuset Norge arbeider for å bygge åpne, trygge fellesskap, der barn og unge kan være seg selv, oppdage og utvikle sine evner. I juli 2020 skal det arrangeres en ukes kortfilmkurs for ungdom i alderen 16-22 år i Drammen. Målet er å gi ungdommene grunnleggende kjennskap til prosessen med å lage film, slik at de har mulighet til å uttrykke seg gjennom, og fortelle egne historier med bevegende bilde. Kurset består av en blanding av teori og praktiske oppgaver, og ledes av ansatte ved Forandringshuset og G60 i Drammen. Deltakerne vil i tillegg få møte profesjonelle filmskapere med spesifikk erfaring innen ulike områder. Det er ønskelig at kurset på sikt bidrar til å bygge et lokalt filmmiljø i Drammen og en mer mangfoldig bransje.

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.