Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye tilskudd til utvikling av dokumentar 23. mars 2017

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenters tilskuddsordning ”Utvikling av dokumentarfilm” har løpende søknadsfrist. 23. mars ble det gjort vedtak om tilskudd på til sammen 400 000 kroner til tre prosjekter. Det ble behandlet totalt 17 søknader forut for dette vedtaket, med et samlet søknadsbeløp på kr. 2.487.369,-.
Vedtaket er basert på en gjennomgang, vurdering og prioritering gjort av filmkonsulent Kalle Løchen.


Kvinnelige Imamer
 
regi: Nefise Lorentzen
Integral film og litteratur as ved produsent Jørgen Lorentzen, tilskudd 150 000 kroner.

Sherin Khankan er Skandinavias første kvinnelige imam, oppvokst i Danmark med syrisk, muslimsk far og finsk, kristen mor. Sherin ønsker å utfordre de mørke kreftene innen islam. Hennes drøm er å samle kvinnelige imamer i fem kontinenter for å starte en ny bevegelse som heter #ListentoSHEimam. Hun har nylig etablert den første kvinnemoske i København. Filmen følger både Sherins reise for å samle verdens kvinnelige imamer, så vel som hennes hverdag og indre reiser.

 

Words don´t come easy regi: Torunn Eikanger og Thor Langfeldt
Motlys as ved produsent Sigve Endresen, tilskudd 100 000 kroner.

Et nært og utfyllende portrett om jazzvokalist og låtskriver Radka Toneff (1952-1982). Radka ble en av våre mest anerkjente og talentfulle jazzvokalister. Hun levde et kort liv som hun endte tragisk i en alder av bare 30 år. Hun rakk å spille inn tre album, fikk Spellemannprisen og ga oss utallige minneverdige konserter. Hennes siste album Fairytales, et samarbeid med Steve Dobrogoz, regnes som en av de beste norske plateutgivelser noensinne. Radka Toneffs liv hadde alle ingredienser av tragedie, ensomhet, drama og kunstnerisk suksess.

 

Det delte landet  regi: Jørn Stenersen og Bjørn-Owe Holmberg
Kingsmountain Productions as ved produsent Jørn Stenersen, tilskudd 150 000 kroner.

En demning delte landet. Regjering mot urbefolkning og naturvernere – det nærmeste Norge har vært borgerkrig. Fortsatt leter noen etter svar, for frontene finnes stadig der i midnattsolens og nordlysets rike.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.