Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nye utviklingstilskudd til dokumentar

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter gir utviklingstilskudd på til sammen 430 000 kroner til fire dokumentarer. Blant disse finner vi et ungdomsportrett, et historisk portrett, et forfatterportrett og et oppvekstportrett.

 

  

 

Norsk sommer, regi: Anders Stai Fougner og Per Søreide Senstad
Frokost film AS ved produsent Andrea Ottmar er tildelt 100 000 kroner.

Norsk sommer er en dokumentar om hvordan to gutter fra Oslo Vest ender opp som støttespillerne til «Nora», en norsk jente med arabisk familiebakgrunn som blir forsøkt giftet bort til en mann hun ikke kjenner, og aldri har møtt.

 

 

 

En djevel med harpun, regi: Mirko Stopar
Fenris AS ved produsent Tore Buvarp er tildelt 150 000 kroner.

Før 2. verdenskrig var Lars «Faen» Andersen folkehelt, rik og Norges mest kjente hvalfanger. Men så ble han sentral i NS og dømt for landssvik. Han måtte gå i eksil og navnet ble slettet fra historiebøkene. Senere jobbet han for Onassis, som drev med piratfangst og måtte stoppes for enhver pris. Og når bevisene for Onassis kom fram, ble det sagt at Lars «Faen» var angiveren. Han fikk lov til å gjøre comeback i Norge og døde som en velstående mann i Sandefjord, med 7000 hval på samvittigheten.

 

 

 

Fornuftens sammenbrudd – et filmportrett av Thorvald Steen, regi: Per Maning
Integral film og litteratur ved produsent Jørgen Lorentzen er tildelt 100 000 kroner.

Denne filmen handler om to retninger i forfatteren Thorvald Steens liv. Den ene er fordypelsen i litteraturen og vår felles europeiske historie. Den andre er beskrivelsene av og nysgjerrigheten på sin egen meget sjeldne sykdom – progressiv muskeldystrofi (fasio-scapula). Dette er en muskelsvinnsykdom som fører til total lammelse. Filmen kombinerer disse to sporene gjennom en detektivfortelling.

 

  

Regissør Tone Grøttjord-Glenne fra Sant og Usant AS

Scener fra oppvekst, regi: Tone Grøttjord-Glenne
Sant og Usant AS ved produsent Anita Rehoff Larsen er tildelt 80 000 kroner.

Dette er historien om en ung pike i begynnelsen av sitt voksne liv. Hun har overlevd en traumatisk barndom og kjempet seg videre gjennom tenårene. Nå er hun 18 år og for første gang holder hun fremtiden sin i egne hender. Alt hun har drømt om disse årene, skal endelig skje. Men med friheten kommer både krav, forpliktelser og motgang.

 

Tilskuddsordningen “utvikling av dokumentarfilm” har løpende søknadsfrist. De fire tilskuddene ble vedtatt 27. september 2017.

 

 

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.