Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nyhetsbrev 11. mai 2018

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Programmet for bransjeseminaret torsdag 7. juni er nå klart!

Seminaret arrangeres av Oslo Pix, i samarbeid med Viken filmsenter og Nordisk Film Kino. Signe Pahle, produksjonsrådgiver i Viken filmsenter, er ordstyrer. Dette blir en anledning for filmbransjen til å møtes og diskutere hva vi vil med filmbyen Oslo.
Påmelding her!

 

 

 

 

Storycampseminar – «Parallellsamfunn» 

Seminaret tar for seg «parallellsamfunn» og utenforskap, gjennom historier fra steder og om mennesker. På seminaret møter vi tre internasjonalt kjente dokumentarfilmskapere som viser filmer som omhandler tema. Seminaret innledes ved Erik Kruse, og fortsetter med historier presentert av fotografene og dokumentaristene Martin Lehmann, Jessica Dimmock og Zackary Canepari. Seminaret holdes på Litteraturhuset i Fredrikstad 24. mai.
Les mer

 

 

 

 

Vinneren av Nordic/Docs pitchekonkurranse

Lars Nerdal dro i land seieren og prisen på 30 000 kroner med prosjektet «Brasil mitt hjem». Åtte prosjekter var med i konkurransen og pitchen foregikk foran jurymedlemmene Kalle Løchen og Tone Johnsen i Fredrikstad kino.
Les juryens begrunnelse her! 

 

 

Tidsfrister før sommeren 

Sommerferien nærmer seg raskt. Her er en oversikt over viktige frister for å anmode om rater, tilbakemelding på søknader osv.
Les mer

 

 

 

Klipperommet 25. mai

Vi inviterer unge i alderen 13-20 år til redigeringskurs med Kenneth Karlstad i samarbeid med ungdomshuset G60 i Drammen.
Les mer

 

 

Regissørens språk

Er du en filmskaper under utdanning? Ønsker du å trene deg i regi? Har du en scene du skulle ha utforsket på gulvet? Meld deg på  workshop med Marius Myrmel innen 1. juni!
Les mer

 

 

 

Hva skjer

Frister

11. mai påmeldingsfrist Esodoc 2018
14. mai: påmeldingsfrist Kollisjonsprisen 2018
15. mai: søknadsfrist Empowering Storytellers
15. mai: søknadsfrist Oslo kommunes diversestipend

1. juni: påmeldingsfrist workshop Regissørens språk
29. august: frist for å søke Viken filmsenter om produksjonstilskudd til kortfilm eller dokumentar og utviklingstilskudd til spill

Festivaler, konventer og konferanser

24. mai: Storycampseminar – «Parallellsamfunn»
25. mai: Viken UNG: Klipperommet
4.-10. juni: Oslo Pix
7. juni: Bransjeseminar: Filmbyen Oslo
13.-17. juni: Korfilmfestivalen 2018
18. juni: Spillkonventet 2018

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.