Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nyhetsbrev 12. mai 2017

NB! Artikkelen er flere år gammel!

 

Hva er et VR-Hackathon?

Common Shores er et skandinavisk samarbeidsprosjekt som filmsenteret har vært involvert i siden 2014. Ideen kom fra Kultur i Väst i Gøteborg. Målet var å forene film- og spillskapere med museumsmiljøer for å i fellesskap finne fram til nye formidlingsformer, og ta i bruk ny teknologi. Et VR-Hackathon ble gjennomført 21.-24. april som et resultat av dette. Vi er imponerte og inspirerte av hvor langt en gruppe kompetente og dedikerte fagpersoner fra helt ulike fagfelt kan komme på en helg. Les mer her

 

Bransjedag:Hva vil vi med filmbyen Oslo?

Mandag 12. juni arrangerer Oslo Pix bransjeseminar om filmpolitikk for Oslo, i samarbeid med Viken Filmsenter og Rushprint. Les mer og meld deg på nå!

 

Nordic/Docs 2017

Fredrikstad er igjen stedet å dra for å se de beste  dokumentarfilmene fra inn- og utland. Festivalen varer frem til søndag 14. mai. I år er hele 9 dokumentarer produsert med Viken-tilskudd tatt ut til visning. Det arrangeres også en rekke seminarer og mesterklasser.  I tillegg har filmskapere mulighet til å pitche sin neste dokumentarfilm-idé.

 

Esodoc på Sommarøy 22.-25. juni

Dette er et supert tilbud for dokumentarister også fra Viken-regionen. Vi bidrar med reisetilskudd til de som blir valgt ut. Søknads-fristen er utsatt til 19. mai.

 

 

Norsk filminstiutts frister før sommeren 

Vi anbefaler alle som har mottatt tilskudd fra Nfi og ønsker utbetaling før sommeren om å ta en titt på tisfristene som nå er lagt ut på Nfis nettsider.

 

Kort om hva som skjer fremover?

15. mai: Hvordan markedsføre filmen din?

-23. mai: Viken filmsenters Fagdag foto 

-27. mai: Mesterklasse med filmfotografen Roger Deakins
-8.-13. juni Oslo Pix

-9-14. juni: Sheffield Doc/Fest

-14.-18. juni Kortfilmfestivalen

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.