Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nyhetsbrev 18. august 2017

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Fordypningsstipend

Endelig kan vi si gratulerer til de 13 utøverne som nå mottar fordypningsstipend fra filmsenteret. Intensjonen bak den nye stipendordningen er å gi utøverne det nødvendige pusterommet mange har behov for i det kreative og kunstneriske arbeidet, sier daglig leder Ånund Austenå.
Les mer

 

 

 

4 utviklingstilskudd til dokumentar 

Filmsenteret gir løpende tilskudd til utvikling av dokumentar og har hittil i august tildelt 500 000 kroner fordelt på fire prosjekter: Hestejentene, Lykken i livet, Lille-Axel og Hustruer4Real. Prosjektet Hustruer4Real med Charlotte Rødher Tvedt på regi omtales som en hybrid hyllest til verdens mest vellykkede revolusjon: den skandinaviske kvinnekampen.
Les mer her

 

 

 

 

Verksted 18. september

Vi har invitert den internasjonalt kjente dramaturgen og filmskaperen Fernanda Rossi til Oslo for å holde et heldagsverksted for dokumentarister. Plassene begynner nå å fylles opp.
Påmelding her

 

 

 

Skrivegrupper

Vi minner om oppstart av nye skrivegrupper for kort- og novellefilmprosjekter til høsten. Deltakerne får også tilbud om en-til en møter med dramaturg. Søk innen 5. september!
Mer informasjon her

 

 

 

Turnere med skolesekken?

Ønsker du å reise på skoleturné har du mulighet til å pitche prosjektet ditt for representanter fra den kulturelle skolesekken i våre fem eierfylker 3. november.
Påmelding her innen 30. august 

 

 

 

 

Andre frister og arrangementer i august 

21. august: Den nordiske Broen – filmpolitisk seminar under Den norske filmfestivalen i Haugesund

28. august: Er film vår tids sterkeste kulturuttrykk? – innspillsseminar i forbindelse med arbeidet med ny kulturmelding

30. august: frist for å søke NFI om utvikling og produksjon av kortfim etter konsulentvurdering

 

1. SEPTEMBER

Neste frist for å søke Viken filmsenter om produksjonstilskudd til kortfilm eller dokumentar, og utviklingstilskudd til spill er 1. september. Søknader må sendes inn før midnatt. Se retningslinjer på sidene SØK TILSKUDD

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.