Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nyhetsbrev 21. november 2018

NB! Artikkelen er flere år gammel!
Nye tilskudd på 2,5 millioner

I årets siste ordinære tilskuddsrunde mottar tre dokumentarer, fem kortfilmer og to spill tilskudd fra filmsenteret. – Vi registrerer med glede at vi i denne søknadsrunden har sett flere sterke søknader fra hele Viken-regionen; noe også tildelingene viser, sier daglig leder for filmsenteret, Ånund Austenå.

Se tilskuddene her

 

Siste frist for å booke møte i dag

Det er fremdeles mulig å booke møte med vår påtroppende film- og spillkonsulent, Cecilie Stranger-Thorsen. Vi legger opp til to møtedager i Drammen i forkant av første søknadsrunde i 2019 og oppfordrer spesielt nye søkere til å benytte seg av muligheten til å presentere seg og sitt prosjekt. Påmeldingsfrist 21. november! 
Les mer

 

Hvordan finansiere en musikkvideo?

Kollisjon Pitch er en inspirasjonsdag for film og musikkbransjen. Programmet er klart og fokuserer på spørsmål og utfordringer rundt finansiering av musikkvideo. Det blir også avholdt en egen pitchekonkurranse. Ellers blir det en dag med debatter, innlegg og visning av musikkvideo. Arrangementet finner sted 30. november på Drammen Kino. Kollisjon er et samarbeid mellom MØST-Musikknettverk Østlandet, Østafjelske kompetansesenter for musikk, Østnorsk- og Viken Filmsenter.
Les mer 

 

Vi minner om viktige frister fremover
Søknadsfrister for tilskuddsrunder i 2019 finnes nå på våre nettsider. Vi minner også om at filmsenteret ikke tar i mot søknader om utviklingstilskudd til dokumentar, xpress eller reisestøtte i perioden 23/11 2018 til 7/1 2019. Siste frist for å anmode om rateutbetaling før jul er 4. desember.
Les mer

 

 

Viken UNG: Fra karakter til kortfilm

Er du mellom 14-19 år, bli med på kortfilmkurs med fokus på karakterarbeid! Her vil du lære mer om skuespillerinstruksjon, og å utvikle tredimensjonale karakterer i manus og foran kamera. Alle vil få tilgang til gratis produksjonsutstyr. Det vil også bli servert mat og drikke på kurset. Meld deg på innen
4. desember. 
Les mer

 

Hva skjer

 

Frister

21. november: Møt konsulenten før neste søknadsfrist?

4. desember: Viken UNG: Fra karakter til kortfilm
4. desember: anmodningsfrist for utbetaling fra Viken filmsenter
14. januar: søknadsfrist 1. tilskuddsrunde i Viken filmsenter

1. februar: filmpåmelding Amandusfestivalen 

Arrangementer

26.-27. november: Møtedager for filmsenterets film- og spillkonsulent.
30. november: Kollisjon Pitcheforum
3.-5. desember: Dokumentarkonventet

14.-20. januar 2019: Tromsø International Film Festival 2019
25/2-3/3-2019: Human internasjonale dokumentarfilmfestival

 

Registrer deg her for å motta nyhetsbrev fra Viken filmsenter

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.