Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

NYHETSBREV 27. OKTOBER 2017

NB! Artikkelen er flere år gammel!

 

Nye tildelinger på 2,7 mill.

Styret i Viken filmsenter vedtok 23. oktober produksjonstilskudd til seks kortfilmer og tre dokumentarfilmer, samt utviklingstilskudd til ett spill. I tillegg er det tildelt utviklingstilskudd til 3 dokumentarer. Et sosialt engasjement med flere ulike uttrykksformer speiler seg i de kommende filmene. Tildelingene i denne runden har over 50% andel kvinner i stabsfunksjoner og 60% av prosjektene har en kvinne som regissør. Halvparten av tildelingsbeløpet går til prosjekter med en kvinne som regissør.

Se tildelingene her

 

 

 

 

Mesterklasse 14. november

I samarbeid med Film fra Sør inviterer vi til en eksklusiv mesterklasse for bransjen med den palestinske filmskaperen Annemarie Jacir. I forkant av mesterklassen vil deltagerne få muligheten til å se tre av Jacirs filmer på Film fra Sør-festivalen: Wajib, Salt of This Sea og When I Saw You.

Les mer

 

 

 

 

Reisetilskudd til dokumentarkonventet

Programmet for årets Dokumentarkonvent 11.-13. desember begynner å ta form. Et av temaene som skal diskuteres er hvordan vi skal få til bred distribusjon, og samtidig få betalt for filmene. For reisetilskudd på inntil 3 000 kr fra Viken filmsenter til årets Dokumentarkonvent, er det førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder. Meld deg på konventet og husk å legge badetøy i kofferten!

Les mer

 

 

 

 

 

Pitchekonkurranse

Movies on war inviterer til pitchekonkurranse om den beste idéen til en spillefilm eller kinodokumentar med tema fred og forsoning, krig og konflikt. Premien er 100 000 kr til manusutvikling. Konkurransen er åpen for alle manusforfattere. Påmeldingsfrist fredag 3. november! 

Les mer

 

 

 

Animasjonsfestivalen i Fredrikstad

Nå er det snart tid for fire dager fylt med arrangementer, seminarer og visninger en animasjonselsker ikke kan motstå. Sjekk ut det spennende programmet og møt filmskaperne fredag 10. november på Litteraturhuset i Fredrikstad.
Les mer

 

 

 

Lets talk about sex

NFI inviterer til seminar om en bedre kjønnsbalanse i norsk film onsdag 22. november. Seminaret er en del av NFIs handlingsplan for en bedre kjønnsbalanse, og formålet er: Tydelig kommunikasjon, åpenhet, inspirasjon til handling og å få til faktisk endring. Les mer

 

 

 

Vi flytter

Førstkommende tirsdag, 31. oktober, flytter vi inn i nye lokaler i Engene 44 i Drammen sentrum. Vi vil ikke være tilgjengelig på mail selve flyttedagen, men håper å komme raskt på plass i våre nye lokaler.  Vi gleder oss til å få bedre plass og mulighet til å ta dere i mot i egne lokaler.

 

 

 

 

Hva skjer fremover?

Minner om følgende søknadsfrister:

1. november: Årets siste søknadsfrist for utviklingstilskudd til spill og produksjonstilskudd til kortfilm og dokumentar i Viken filmsenter. Les mer
1. november: Ny tilskuddsordning til publikumsutvikling i Akershus. Les mer
3. november: Påmeldingsfrist pitchekonkurranse Movies on War
10. november: Søknadsfrist CPH: FORUM
15. november: Viken filmsenter utlyser midler til film og spilltiltak for regionens unge. Les mer
27. november: Søknadsfrist North Pitch – Below Zero
30. november: søknadsfrist Masterschool 2018 Documentary Campus

Filmfestivaler og konventer

9. – 12. november: Fredrikstad Animation Festival 
9. – 19. november: Film fra Sør-festivalen
15. – 26. november: IDFA 2017
11. – 13. desember: Dokumentarkonventet

 

Registrer deg her hvis du ønsker å motta nyhetsbrev på e-post

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.