Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nyhetsbrev 29. juni 2018

NB! Artikkelen er flere år gammel!
Bransjedøgn 2018

For tredje år på rad ønsker vi film- og spillbransjen i regionen velkommen til årets bransjedøgn i Sandefjord.

Som tidligere år blir det et døgn med inspirasjon gjennom foredrag, intervjuer, case-studies, mingling, mini-verksteder og god mat – alt komprimert inn i ett langt døgn. Bransjedøgn er ment som inspirasjonsdager for både dokumentar-,- fiksjon- og spillbransjen. I tillegg ønsker vi å tilrettelegge for at du skal styrke ditt nettverk.  Foredragsholdere og verkstedsholdere vil bli annonsert i august.

MELD DEG PÅ ALLEREDE NÅ

 

 

 

 

750 000 til lokale tiltak for unge

Vi er glade for at vi i denne tildelingsrunden har kunnet støtte opp under tiltak for unge kommende film- og spillutviklere i hele regionen. Det er viktig at det finnes tiltak for de mest engasjerte unge film- og spillentusiastene lokalt for sikre en bredde i fremtidig rekruttering.

Les om tiltakene her

 

 

 

 

Marked for FILM

Viken filmsenter arrangerer også i år Marked for FILM i Den kulturelle skolesekken (DKS). Vi ønsker filmskapere i vår region velkommen til å pitche både uferdige og ferdige filmer eller kursopplegg fra 1. trinn i grunnskolen til og med 3. trinn i videregående skole. Det er et stort behov for opplegg for barn på 1.-5. trinn! Pitchingen vil gjennomføres i november. DKS- representanter (innkjøpere) fra fylkene vil være tilstede under pitchen.
Påmeldingsfrist 15. september

 

 

 

 

Alltid på utkikk etter den andre fortellingen

Å være konsulent er en utsatt, men også privilegert rolle. De siste 3 årene har vi i Viken filmsenter hatt gleden av å ha Kalle Løchen som vår filmkonsulent, men nå er dette åremålet kommet til veis ende. Her snakker daglig leder i filmsenteret, Ånund Austenå, og Kalle Løchen om tiden som har gått og veien fremover.
Les her

 

 

 

 

Her er våre to nye konsulenter

Med jevne mellomrom er det skifte av konsulent, og det knytter seg mange tanker og forventninger til hvordan nye konsulenter vil sette sitt preg på det arbeidet de skal gjøre. Fra august vil Jan Dalchow være konsulent for filmsenteret, mens Cecilie Stranger-Thorsen tar over stafettpinnen for en 3-års periode januar 2019.
Les mer om de to her

 

 

 

Book møte med vår film- og spillkonsulent

Trenger du noen innspill før du sender søknad om utviklings- og produksjonstilskudd før neste søknadsfrist 29. august?
Vi har satt av følgende møtedager: 17. 23. og 24. august.
Book møte her

 

 

 

 

Åpen dag 5. september

Vi åpner dørene på kontoret til Viken filmsenter, og ønsker velkommen til mingling og suppe i Drammen. Håper du vil komme og fylle de tomme stolene på takterrassen om det er fint vær. Vår nye film- og spillkonsulent Jan Dalchow vil være tilstede. Les mer

 

 

 

 

Viken Akademiet UNG

Er du egentlig filmskaper?
Vil du være en del av en gjeng som drømmer om det samme som deg? Viken filmsenter og Mediefabrikken søker nye unge stemmer til utviklingsprogram.
Søknadsfrist 1. september.

Les mer her

 

 

 

 

FilmLAB Norge

FilmLab Norge er et ettårig talentutviklingsprogram for filmskapere som ønsker å utvikle seg profesjonelt og som har ambisjoner om å lage sin første langfilm.
Søknadsfrist 15. oktober.
Les mer her

 

 

Sommeren er her

Første halvår av 2018 ligger snart bak oss. Her reflekterer daglig leder i filmsenteret, Ånund Austenå, over hvor vi står og veien  videre.
Les her

Vi ønsker dere alle en herlig sommer!

 

 

 

 

Vi holder stengt i sommer, men er tilgjengelige igjen på kontoret fra og med mandag 6. august.

 

Personvernerklæring
Din tillit er viktig for oss og Viken filmsenter er opptatt av å ivareta ditt personvern. Her kan du lese om hvordan og hvorfor vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi tar hensyn til personvernet.

 

 

Hva skjer

 

Søknads- og påmeldingsfrister
9. august: Doc Norway Market

10. august: UP – utviklingsprogram for kvinnelige filmtalenter

29. august:  produksjonstilskudd til kort- og dokumentarfilm samt utviklingstilskudd til spill i Viken filmsenter

1. september: Viken Akademiet UNG

15. september: Marked for FILM i DKS

15. september: Bransjedøgn 2018

15. oktober: FilmLAB Norge

31. oktober: Fordypningsstipend

 

 

Festivaler, konventer og konferanser

5. september: Åpen dag på filmsenterets kontor i Drammen.

11. september: Seminar for arrangører av tiltak for unge

10.-11. oktober: Bransjedøgn 2018

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.