Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nykommer stakk av med hele tre priser på Spillprisen 2022

Lørdag 22. april ble Spillprisen 2022 delt ut på Byens Tak i Oslo og nykommeren «Fru Sems valg» av Tidvis Games tok storeslem og reiste derfra med prisen for Beste nykommer, Beste innovasjon og Årets spill – liten skjerm.

 

Ragnhild Hutchison, daglig leder i Tidvis Games under Spillprisen 2022.

– At Tidvis, som er så ny i den norske spillbransjen mottar tre priser for et spill som bygger både på historie og fokuserer på kvinner, er en veldig boost for å fortsette å lage spill. Tildelingene viser også at spillmiljøet er mer enn bare stygge kommentarer til jenter som spiller –  og at det er plass til både kvinner og et mangfold av tema, fortalt på andre måter, i norske spill, sier daglig leder i Tidvis Games Ragnhild Hutchison.

Viken filmsenter så tidlig potensialet i prosjektet som lørdag stakk av med tre gjeve priser.

– Som konsulent opplevde jeg at Tidvis hadde et tydelig bilde av hvem de ønsket å treffe med spillet og hadde etablert solide partnerskap for å realisere det ønsket, forteller Cecilie Stranger-Thorsen som var film- og spillkonsulent den gang Tidvis mottok tilskudd til utvikling av spillet.

Målgruppen er først og fremst kvinner gjerne de som liker Jane Austen og Bridgerton, men som tildelingen på Spillprisen 2022 viser, appellerer «Fru Sems valg» også langt bredere. Mye historie, og særlig økonomisk historie, kombinert med strategi gjør at det også er interessant både for historieinteresserte og innbitte «gamere».

– «Fru Sems valg» er et godt eksempel på hvordan mangfold blant utviklere er viktig for å skape nye spillopplevelser med høy kvalitet og relevans for markedet. Tall fra EU viser at 48% av spillere er kvinner, men 22% av norske utviklere er kvinner, og dette tallet er dessverre det samme i hele Europa, fortsetter Cecilie Stranger Thorsen..

 

Om spillet «Fru Sems Valg»

«Fru Sems valg» er et narrativt eventyrspill i sjangeren Visual Novel, satt til Christiania (Oslo) i 1821. Du spiller enken Fru Sem som driver en tekstilbutikk gjennom den hardeste økonomiske krisetiden i norsk historie. Du må velge om du skal drive forretningene lovlig, eller smugle, samtidig som du opplever byens sosiale liv der det er ball og beilere, men også tjenestefolk (og katter).

«Fru Sems valg»  er tett forankret i historien. Temaene som utforskes er typiske for 1820-tallet. Karakterer, anekdoter, avisartikler, illustrasjonene, musikken, sømarbeidet, prisene og til og med været er hentet fra historiske kilder. Her får du derfor både vakre kjoler og romantikk, men også smugling og fare. Spillet handler også om tidløse tema som drømmen om å starte for seg selv og bygge noe, og hvordan kvinner manøvrere normer og forventninger i samfunnet.

«Fru Sems Valg» er publisert på åpen lisens og kan spilles gratis i Norge. Det kan spilles i nettleser på PC, eller lastes ned som App (iOS og Android). En utvidet engelsk versjon er tilgjengelig på Steam, og som App under navnet The Widows Boutique.

 

Beste moro for alle til «Mari og Bayu» 

Til sammen ble det kåret spillprisvinnere i 9 kategorier under Spillprisen.  Prisen Beste moro for alle gikk til nok et spill Viken filmsenter har bidratt med tilskudd til, nemlig Mari og Bayu av Skinny Bandit og produsent Robin Ekeheien.

 

 

Se alle vinnerne her

Kontakt

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.