Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Nytt fra Viken UNG-fronten

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Det har så langt vært et særdeles produktivt år på Viken UNG-fronten. På det årlige arrangementet «Årsvisningen» vises det frem et knippe av de ferdige filmene sprunget ut fra ulike satsinger på unge filmskapere gjennomført av Viken filmsenter i samarbeid med Mediefabrikken i Akershus. Alle regissører, manusforfattere, produsenter, skuespillere og annen stab som har bidratt til å realisere filmene inviteres. For mange er dette første visning av filmen, og første anledning til å dele resultatet av en lang samarbeidsprosess med hverandre.

 

 

Bak hver film som lages ligger det en unik prosess, fra en idé tar form og til filmen vises for et publikum. Sånn er det også med forløpene filmskaperne har vært en del av. Filmen Busken er resultatet av en filmkonkurranse for ungdom hvor vinneren fikk veiledning fra en mentor, og støtte til å produsere filmen. Lakenfort og Jeg tenker vi bare sier det sånn er produsert som en del av et regiprogram for jenter, og Men in the mirror ble laget under Galway Stories, en dokumentarfilmcamp arrangert av nettverket Screen Talent Europe, som Mediefabrikken i Akershus er en del av.

 

Viken UNG-stipendet

Filmene rePlay, Lakenfort, Smil, På vent, Busken, Jeg tenker vi bare sier det sånn, Føkkings Mai og Puritanerne har mottatt produksjonsstøtte fra Viken Ung-stipendet. Disse prosjektene har også fått tilbud om manus- og regiveiledning, samt utstyrsstøtte fra Mediefabrikken i Akershus.

 

Viken Akademiet

Gjennom ett år har ni regissører deltatt på en rekke samlinger hvor de har utviklet sine prosjekter, og seg selv som filmskapere. De har fått veiledning underveis og har produsert hver sin kortfilm med produksjonsstøtte fra Viken filmsenter.

Kortfilmene Råeste mann av Erik Ivar Sæther, Maren av Jardar Solli, Vektløs av Marius Myrmel, Bursdag av Luise Nes, Mathilde og Julenissen av Christine Stronegger, Plastkuler av Michael Mellomløkken Renjo, Fangst av Bård Føsker, Kresne Kristian av Amalie Sunnby og Weltschmerz av Sunniva Eir Tangvik Kveum er produsert som en del av talentutviklingsprogrammet Viken Akademiet, som nå har blitt arrangert for tredje gang.

 

Takk til alle dere som har deltatt og gratulerer med varme, nyskapende, originale og ærlige filmer!

 

Her kan du lese om alle filmene

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.