Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Fire filmer med Viken-støtte får verdenspremiere på Oslo Pix

Oslo Pix filmfestivals program omfatter over 100 filmer, utekino, debatter, verdenspremierer og gjester fra inn- og utland. Åtte nordiske dokumentarfilmer deltar i konkurranseprogrammet Nordisk dokumentar. Viken filmsenter har bidratt med tilskudd til to av filmene som vises. Begge får sin verdenspremiere på Oslo Pix.

 

THE RECOVERY CHANNEL (Ellen Ugelstad/ Twentyone PIctures AS)

THE RECOVERY CHANNEL, av Ellen Ugelstad
Den hybride dokumentaren er en sjangerutforskende film konstruert som en nyhetssending som vever inn personlige historier om makt og avmakt i psykiatrien. Filmen dykker inn i medias rolle, dens makt, og hvordan dette er med på å definere måten vi mottar kunnskap om psykiske lidelser på.

 

BLOKKA (Aslaug Holm / Fenris AS)

BLOKKA av Aslaug Holm
I flere år har 30 beboere i en blokk på Sagene vært i en kamp mot eiendomsimperium til Ivar Tollefsen og kommunale vedtak. Med Blokka følger Aslaug Holm de som nekter å gi seg og kjemper for å beholde hjemmet sitt. BLOKKA inngår også i seksjonen Pix politik. Etter filmvisningen 31.august løftes diskusjonen om hva som vil skje med byen når vanlige mennesker presses ut av boligene sine, og bare de rike har råd til å bo i Oslos sentrumsområde, under tittelen boligdrømmen som brast.

Kortreiste filmer

I tillegg vises kortdokumentaren SYKKELTYVEN av Simen Braathen (Indiefilm) som også er produsert med tilskudd fra Viken filmsenter.

SYKKELTYVEN (Simen Braathen /Indiefilm AS)

Regissør Frøydis Moe har deltatt på vårt utviklingsprogram Langstrakt og hennes spillefilm FUCKINGS BYGDA  får også verdenspremiere under programposten Indie: Oslo. Filmen er skutt både i Oslo, i Ringebu og på Vinstra, som er steder der regissøren selv har vokst opp. Produksjonen av filmen har i praksis vært gjennomført uten noen form for budsjettmidler, og er realisert gjennom kollektiv innsats bestående av engasjerte og nyutdannede individer.

FUCKINGS BYGDA av Frøydis Fosslie Moe

Oslo Pix inviterer også til visning av fem kortfilmer fra Oslobaserte filmskapere i kortfilmprogrammet KORTREIST.

Hele årets festivalprogram er tilgjengelig på festivalens websider og billetter til alle visningene er lagt ut, i tillegg til både dagspass og festivalpass.
Les mer hos Oslo Pix filmfestival.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.