Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

På vei over Atlanteren

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Både den animerte kortfilmen Odd er et egg og Hvite firkanter er plukket ut til det offisielle programmet til en av verdens ledende barnefilmfestivaler, Chicago International Children’s Film Festival (CICFF).

Festivalen går av stabelen 27. oktober – 5. november og er den største filmfestivalen for barn og unge i USA. Festivalen sikter mot å gi familier, lærere og bransjeaktører tilgang til de nyeste og mest innovative barnefilmene og søker å bruke filmmediets styrke til å gi unike innblikk i livene og kulturen til mennesker jorda rundt. De beste barnefilmene er ikke filmer om barn, men filmer for barn, sier festivalen på sine nettsider.

 

ODD ER ET EGG er basert på Lisa Aisatos bildebok ved samme navn, regissert av Kristin Ulseth og produsert av Qvisten Animation AS. Kortfilmen mottok utviklingstilskudd fra Viken filmsenter i 2014 og produksjons – og lanseringstilskudd i 2016.

Filmen forteller en underfundig og humoristisk historie om det å kunne fri seg fra egne bekymringer og glede seg over livet. Tenk deg at hodet ditt er et egg. Som kan knuse når som helst. Hvordan tror du gymtimene med ballspill hadde vært da? Eller en sykkeltur i den farlige trafikken? Alt dette vet Odd, for hodet hans er nemlig et egg. Hver morgen pakker han det inn med håndklær og tevarmere så det ikke skal knuse. Filmen gir en god inngang til refleksjon og dialog rundt temaet angst og ensomhet.

 

HVITE FIRKANTER er regissert av Rebecca Figenschau og produsert av Vinland Good Stories AS, ved produsent Janic Heen. Hvite Firkanter mottok produksjonstilskudd fra Viken filmsenter i 2015. Filmen er tidligere vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad og på Oslo Pix.

 

Hvite Firkanter er en kortfilm om barns følelsesliv og handler om ni år gamle Kaspers siste skoledag. Han prøver å slippe å ta farvel med alt det kjente og kjære.

Det amerikanske publikummet har mye å glede seg til. Vi gratulerer og ønsker dere lykke til på ferden!

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.