Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Petter Onstad Løkke til Young Producers Club under Cannes

NB! Artikkelen er flere år gammel!
Petter Onstad Løkke (27) er en driftig filmprodusent fra Viken-regionen. Løkke har mange baller i lufta og er nå valgt ut som en av fem norske deltakere til Young Producers Club under Cannes Filmfestival.

Young Producers Club (YPC) arrangeres i år for tredje gang med mål om å styrke nettverkene mellom nye nordiske produsenter og å bidra til flere samproduksjoner. YPC består av 25 unge produsenter fra de nordiske landene og programmet består av forelesninger, nettverksbygging og case-studier av nordiske og europeiske samproduksjoner.

Petterlokke495

Filmport publiserte nylig et portrettintervju med Løkke hvor de blant annet spurte hva han er i gang med nå.

-Akkurat nå er vi i gang med etterarbeidet på Kristoffer Carlins kortfilm Mammas Mann. Filmen handler om en liten gutt som blir en farlig rival for morens nye kjæreste når de er på skogtur. Den kom nettopp med på Kortfilmfestivalen,  så ting ser veldig bra ut nå før de siste bitene med lyd- og bildearbeid faller på plass.

Samtidig arbeider jeg også med lansering av flere kortfilmer. Christian K. Norvalls’ Taxfree som vant Re:View Norden-prisen på Film fra Sør og hadde internasjonal premiere på Bermuda International Film Festival nå i mars.

Fra kortfilmen Taxfree av Christian K. Norvalls

Fra kortfilmen Taxfree av Christian K. Norvalls

Så har jeg Polaroid, en horrorfilm som Lars Klevberg har regissert. Den skal vises på Seattle International Film Festival i mai, som er en av de største i USA. Det er veldig stas. Det samme gjelder Girl, en film om en nattklubbdanser, regissert av Andrea Sand Gustavson, som snart vises på en festivaler i Los Angeles og New York.

På spørsmål om hva som er drømmejobben hans, svarer han følgende:

-Det er vanskelig i svare på, da det kan endre seg hele tiden. Men hva er de absolutt største og mest hårete målene man kan sette seg? Det kan være å vinne gullpalmen i Cannes. Det kan også være å produsere en film som befester seg som en tidløs klassiker i norsk filmhistorie. Eller det kan være å lage filmer som bryter etablerte konvensjoner, bringer noe nytt til mediet og som studenter i fremtiden leser om i pensum. Alt dette høres like tiltalende ut for min del, men det kan være tre helt ulike filmer. Uavhengig av om jeg noen gang vil være i nærheten av noe av det, så må man ha høye ambisjoner.

Vi er glade for at Løkke har høye ambisjoner og ønsker han et produktivt opphold i Cannes!

Les hele intervjuet her.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.