Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Pitchepris til «Lille Axel» på Nordic/Docs 2017

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Under Nordic/Docs prisutdeling på Verdenspeilet lørdag kveld ble også vinnerne av den årlige idè-pitchekonkurransen kåret. Pitchekonkurransen er et samarbeid mellom Viken filmsenter, Sørnorsk filmsenter og festivalen.

I alt ble det pitchet 14 prosjekter til juryen som i år bestod av Ingrid Dokka, Stine Skaret og Sirin Eide.

Juryen mente det var et overveldende høyt nivå i år og at alle de gode ideene som ble pitchet vitner om at  norsk dokumentarfilm virkelig er i støtet!

Hovedprisen på 25 000 kroner gikk til prosjektet Lille Axel og Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning fra Antipode film.


Lille Axel
er et prosjekt som både vekker nysgjerrighet og sterke følelser. Det har norsk forankring og et stort internasjonalt potensiale. Filmskaperne har unik tilgang til materiale som forteller om store internasjonale kult-ikoner.

Fra juryens uttalelse:
-En unik oppveksthistorie med unik tilgang til materiale  som forteller om store internasjonale kult-ikoner fra en stemme vi ikke tidligere har hørt fra. Lille Axel vokste opp i et trekantdrama mellom sin mor Marianne Ihlen, sin stefar Leonard Cohen og sin far Axel Jensen, og følger hans liv fram til i dag.

Prisen på 10 000 kroner gikk til filmen om flytteprosessen fra det gamle Nationalgalleriet til det nye Nasjonalmuseet, pitchet av Birgitte Sigmunstad fra Medieoperatørene. Et prosjekt om kunstens betydning i fortid og framtid.

Fra juryens uttalelse:
Regissøren viser til et estetisk formgrep som bidrar til å styrke det visuelle potensiale i dette prosjektet som løfter fram høykultur på en underholdene og tilgjengelig måte. 

I tillegg ble det trukket frem to prosjekter som juryen mente hadde et spesielt godt potensiale til å bli realisert. Disse var:

Born 2 Drive: Pitch av Daniel Fahre og Tom Kittelsen.
Ahmal Aden: Pitch av Tonje Gjevon og Dag Rye.

For full oversikt over Nordic/Docs prisutdeling, se her!

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.