Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Premiére – Blått Lerret Fredrikstad fredag 13. september:

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken Filmsenter har innledet et samarbeid med Norsk Filminstitutt om oppstart av Blått Lerret Fredrikstad på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Vi ønsker med dette å bidra til at filmbransjen og det filminteresserte publikum får et sosialt møtested der man kan hente inspirasjon og diskutere kommende filmprosjekter.

Her vil vi presentere lokale og nasjonale filmprosjekter som nærmer seg premiere, i tillegg til andre audiovisuelle produksjoner. Filmene presenteres gjennom filmklipp og intervjuer med filmenes produsent, regissør og/eller skuespillere. Harry Guttormsen er programleder.

Premiére – Blått Lerret Fredrikstad fredag 13. september:

Dørene åpnes 19.00. Programstart 20.00. FilmDJ og åpen bar hele kvelden.
Inngang: kr 80,- i døra eller fra litteraturhusets nettsider.

The Wall
Regi: Lars Klevberg

 

the wall png til nett

Lars Klevberg´s ”The Wall” was the short we couldn´t ignore skrev Los Angeles Times etter at kortfilmen ble vist under Palm Springs International ShortFest i juni 2013, der Lars mottok en Special Jury Mention for filmen.

Han fikk også to Honorable Mentions da filmen ble vist i Grimstad i fjor.

Vi viser kortfilmen og Lars forteller om denne og neste prosjekt – kortfilmen ”Polaroid” -som han har mottatt produksjonsstøtte fra Viken Filmsenter til. Lars Klevberg er fra Mysen i Østfold.

Optimistene
Regi: Gunhild Westhagen Magnor

Optimistene nett

Optimistene vant gledesspreder prisen i Haugesund tidligere i år. Optimistene er et usedvanlig volleyball-lag med damer på 66-98 år. Goro (98), Lillemor (89) og lagvenninnene har trent hver mandag i 40 år. Nå vil de spille sin første kamp, men mot hvem? Det ryktes om et svensk oldboys-lag ved navn Krutgubbarna. Kampstrategi: Latter, samhold, hekleblomster og kjekke gentlemen.

Gunhild Westhagen Magnor har manus, regi og foto på Optimistene. Hun har lang erfaring gjennom blant annet dokusåpene Et lite stykke Thailand og Karanba: Hun har også flere enkeltstående dokumentarer bak seg, som Vinger under vann og Juletrebonden.

Gunhild og to damer fra volleyball-laget kommer til litteraturhuset for å fortelle mer om produksjonen!

Optimistene har premiere på norske kinoer fredag 27. september 2013.

Gåten Ragnarok
Regi: Mikkel B. Sandemose

Gåten Ragnarok

I 1904 åpnes en tusen år gammel vikinggrav i Tønsberg. Verdens aller største vikingfunn er et faktum. Men Oseberggraven skulle vise seg å inneholde flere spørsmål enn svar. Arkeologen Sigurd Svendsen klarer ikke å slippe taket i disse mysteriene. Når han så finner spor som peker mot den største myten av alle – Myten om Ragnarok – legger Sigurd ut på et eventyr for å finne sannheten. Sammen med sine kollegaer og to barn går reisen til Finnmark og inn i «Ingenmannsland» mellom Norge og Russland hvor intet menneske har ferdes i moderne tid.

Produksjonsselskapet Fantefilm er et godt etablert filmproduksjonsselskap som både produserer reklamefilm og spillefilm. De har tidligere hatt stor suksess med Fritt Vilt-serien og sto også bak actionkomedien Arme Riddere basert på Jo Nesbø`s historie.

Produsent Are Heidenstrøm kommer til Litteraturhuet sammen med manusforfatter John Kåre Råke, som også skriver på Fantefilms neste film – ”Bølgen”.  De har også med seg filmens klipper – Cristian Siebenherz. Are og Christian er begge fra Fredrikstad.

Action/eventyrfilmen Gåten Ragnarok har norsk premiere fredag 4. oktober 2013.

Østfold Filmforum bidrar også til arrangementet, og de vil ha en samling for sine medlemmer på huset i forkant av arrangementet.

Publikumssuksessen Blått Lerret har vært arrangert i Oslo siden 2003, i dag er arrangementene på Parkteateret Scene i Oslo. Norsk Filminstitutt er ansvarlig produsent.

Har du spørsmål om Blått Lerret Fredrikstad, kontakt vår fagkonsulent for Østfold: Jannike Amdam: jannike@vikenfilmsenter.no

PrintBLÅTT LERRET_logo Litthuset nett

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.