Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Presentasjon av støtte- og søknadsordninger for kulturfeltet 13 mai, Union Scene, Drammen

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Drammen Kommune virksomhet kultur, Østafjelske Kompetansesenter for musikk og Kulturforum Drammen presenterer et bredt sammensatt program rettet mot kulturaktører, frivillige organisasjoner og andre interesserte. Tema er støtteordninger og virkemidler til rådighet for kunst og kulturfeltet.

Hvert år deles det ut betydelige summer gjennom offentlige og private ordninger. Her har de samlet representanter for lokale, regionale og statlige aktører til informasjon og presentasjonsmøte av ordninger.

Dato: 13.mai 2015
Sted: Union Scene, Grønland 60 – Multisal 2,
Klokken 18:00 – 21.00
Arrangementet er gratis.

Påmelding her.

Program for kvelden:

18:00 – 18:05 – Velkommen til samling
Vi ønsker velkommen og gjennomgår programmet for kvelden

18:05 – 18:20 – Hjelpemiddel i søknadsjungelen – Tilskuddsportalen
Drammen Kommune virksomhet kultur presenterer Tilskuddsportalen, et gratis tilbud fra Drammen Kommune til aktører i byens kunst og kulturliv. Her finnes støtte og søknadsordninger tilgjengelig i en internett portal med veiledninger, datoer og målgruppe.

18:25 – 18:40 – Lydia og Harald Lyches fond
Lydia og Harald Lyches fond deler hvert år ut ca 2 millioner kroner til sosiale og kulturelle institusjoner og virksomheter frivillige organisasjoner, og forskningsprosjekter. Fra Lychefondet kommer John Erik Nilsen og forteller om hva som vektlegges i valget av tildelinger og går igjennom noen av tidligere tildelinger.

18:40 – 19:10 – Fylkeskommunale strategier, virkemidler og ordninger
Buskerud fylkeskommune har akkurat vedtatt ny Kunst- og kulturstrategi for Buskerud 2015-2018. Dokumentet skal fungere som styringsverktøy i den praktiske utformingen av Buskerud fylkeskommunes kunst- og kulturpolitikk. Sentral i arbeidet med strategien er Tone Østerdal som i en årrekke har jobbet med kulturfeltet i Buskerud Fylkeskommune. Tone har nå startet i ny jobb utenfor Buskerud, men vi er så heldige at Tone deler sine erfaringer, råd og tanker om fylkeskommunens virkemidler med oss.

19:10 – 19:30 – Mingling, kaffe og frukt

19:30 – 19:45 – Drammen kommune sine ordninger
Drammen kommune kultur har en rekke støtteordninger for innbyggerne i byen. Fra Drammen kommune virksomhet kultur, kommer Ann Magritt Bekink og Ingunn Liabø Fauske og gjør rede for hvordan kommunen tilrettelegger for kulturlivet

19:45 – 20:00 – Viken filmsenter
Viken filmsenter tilbyr kurs, workshops og veiledning knyttet til film. Det er egne søknadsordninger for blant annet kortfilm, dokumentar, utvikling av kinofilm og Interaktive produksjoner for barn og unge. Fra Viken kommer daglig leder Ånund Austenå for å presentere virksomheten og tilbudene.

20:00 – 20:45 – Norsk kulturråd
Norsk kulturråd fordeler hvert år ca 1,2 milliarder kroner til ymse kulturtiltak. Fra Norsk kulturråd kommer Arnfinn Bjerkestrand som på entusiastisk vis drar oss gjennom hvordan og hvorfor kulturrådet fungerer. Arnfinn deler også av sin erfaring fra behandling av søknader til rådets ordninger, så her er det mye kunnskap å hente

20:45 – 21:00 – Spørsmål og svar
Vi avrunder kvelden med muligheten til å snakke sammen og med noen av representantene som har stått på podiet denne kvelden.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.