Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Prisdryss til regionens filmskapere I Grimstad

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Kortfilmfestivalen er over for denne gang og 40 års jubileumet er feiret natt og dag i løpet av festivalens fem intense dager. Det ble en heidundrende prisutdeling hvor filmskaperne fikk sine velfortjente priser.

 

Her har vi trukket frem de titlene hvor filmsenteret har bidratt med tilskudd.

GULLSTOLEN for beste dokumentar gikk til 69 minutter av 86 dager av Egil Håskjold Larsen og SANT & USANT ved produsent Tone Grøttjord-Glenne.

 

 

Juryens begrunnelse: Helt fra første sekvens ble vi imponert over regissøren visjon, som umiddelbart drar oss inn i en families emosjonelle og utmattende reise. Vakkert, stille og fokusert portretterer denne filmen på mesterligvis skjebnen og virkeligheten til mange. Filmen inspirerer til empati og solidaritet for de som søker om beskyttelse.

Viken Filmsenter var først ute med Xpresstilskudd til denne produksjonen allerede i 2014 og har senere fulgt opp prosjektet med produksjonstilskudd. Ettersom filmskaperne ikke var tilstede i Grimstad fikk vi også æren av å motta prisen på deres vegne. Vi gratulerer hele teamet bak med nok en pris til dette fantastiske prosjektet. Se traileren her

 

HEDERLIG OMTALE gikk til den prisbelønte Nowhere to hide av Zaradasht Ahmed og Ten Thousand Images ved produsent Mette Cheng Munthe Kaas. Se traileren her

Det var et særdeles sterkt dokumentarprogram i år hvor blant annet følgende Vikenstøttede produksjoner også var med i konkurransen:

Hjerte av gull av Cecilie Bjørnaraa og True Fiction
Den røde tråden av Christoffer Næss og Per Kristian Lomsdalen og Munin Film
Ungarsk natt av Pia Ilonka Schenk Jensen
Good Morning, Transnistria av Fabien Greenberg og Antipode films

 

FILMKRITIKERPRISEN gikk i år til kortfilmen Gutten er sulten av Kenneth Karlstad og produsent Petter Onstad løkke.

 

 

Juryens begrunnelse: Vinneren av Filmkritikerprisen er et realt knyttneveslag av en film. På svært suggererende vis utnytter den filmmediets fulle audiovisuelle kraft, samtidig som den overveldende formen aldri står i veien for innholdet – som heller ikke er uten sårhet og fine nyanser. Med pustberøvende bravur og en nærmest hallusinatorisk subjektivitet forteller filmen en klassisk historie på nyskapende vis, og tar oss med til et miljø vi ikke har sett mye av i norsk film. En på alle måter svært imponerende film, laget av en ung filmskaper vi utvilsomt kommer til å se mer av framover.

 

Kortfilmen Min søster av Liv Joelle Barbosa Blad og Barbosa Blad Film var også en av filmene som ble shortlisted til Amanda.

 

 

Andre kortfilmer med Vikentilskudd som deltok i konkurransen var:

Tenn meg på av Rebecca Wirkola Kjellmann
Daughter of Guang Nan av Michel Mellomløkken Renjo
Skolen av Sunniva Sundby
Mellom tiden av Katrine Bølstad og Øyvind Jørgensen
Siste lille av Guro Ekornholmen
Odd er et egg av Kristin Ulseth
Smil av Fanny Ovesen og Brwa Vahabpour

 

Les om alle vinnere fra Kortfilmfestivalen 2017 her

Vi GRATULERER og ønsker festivalen til lykke med nye 40 år :D

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.