Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Priser til filmskapere fra viken-regionen

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Kortfilmfestivalen i Grimstad har kåret årets vinnere og filmskapere fra Viken-regionen er godt representert i det gode selskap. Totalt 54 norske kortfilmer, 23 internasjonale kortfilmer, 11 dokumentarer og 20 musikkvideoer har konkurrert om prisene som ble delt ut under seremonien i Grimstad kulturhus.

GULLSTOLEN for beste norske dokumentar gikk til No Word for Worry, regi Runar Jarle Wiik. Prisen er på 50.000 kroner. No Word for Worry handler om Moken-folket og stiller universelle spørsmål omkring identitet, kjærlighet, tap og tilhørighet. Filmen er støttet av Viken Filmsenter og produsert av Christian Lien Jensen i Hallum & Jensen AS og Mette Cheng Munthe-Kaas i Ten Thousand Images.

No word for worry

No word for worry

Juryen sier blant annet følgende om vinneren:

Årets Gullstol for beste norske dokumentar går til en stor film både uttrykksmessig og innholdsmessig. Den viser dokumentarfilmens kraft til å kunne gjøre en forskjell. Dette er en universell historie om det lille mennesket mot stormaktene. Filmen er vakkert fotografert og har et filmatisk uttrykk der scenene får leve og bildene får vare lenge. Regissøren lar oss få være i situasjonene, og faller ikke for fristelsen til å overfortelle.Filmskaperen lar oss puste, selv under vann.

Hederlig omtale i form av diplom gikk blant annet til En prest og en plage av Fridtjof Kjæreng. Dokumentaren er produsert med støtte fra Viken Filmsenter. 

Prisen for BESTE MUSIKKVIDEO gikk til Kaja Gunnufsen – Faen ta av Thea Hvistendahl tilknyttet Viken Akademiet. Musikkvideoprisen er på 15.000 kroner. Faen ta er støttet av Viken Filmsenter og produsert av Andrea Berentsen Ottmar i Frokost Film.

Faen ta - Kaja Gunnufsen

Faen ta – Kaja Gunnufsen

Juryen sier blant annet følgende om vinneren:

Juryen var enstemmig om at vinner-musikkvideoen skilte seg ut med imponerende detaljer, locations, rekvisitter og casting. Filmens ide er utført med glans og er bittersøt, sjarmerende og morsom. Musikkvideoen gir et skeivt blikk på Norge med masse humor. Juryen er imponert over filmens komposisjon, hvert bilde er presist og godt gjennomtenkt.

Se videoen HER.

Den unge filmregissøren Marius Myrmel fra Vestfold fikk også to ganger hederlig omtale for sin kortfilm Uten deg.

GRATULERER!

Her finner du full oversikt over priser tildelt under kortfilmfestivalen i Grimstad.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.