Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Produksjonene til talentsatsingen VIKEN AKADEMIET er i gang

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I år skal det også produseres kortfilm på Viken Akademiet. Hele 7 kortfilmer skal stå klare i løpet av våren/sommeren og de fleste av produksjonene er nå godt i gang.

Skal du til kort- og dokumentarfilmfestivalen i Grimstad kan du se kilpp fra kortfilmene i «Vesle Hallvard» fredag 12. juni kl. 19. 30.

Her har du smakebiter fra noen av produksjonene:

HARDT GREP regisseres av Christopher Stensli

I Kortfilmen Hardt Grep møter vi Casper og Sofie som er i ulike aldre og i ulike perioder av barndommen. Selv om de ikke kjenner hverandre i det store skolesystemet så vil de i løpet av en dag finne hverandre gjennom å ha en felles fiende i læreren Trine.

 

hardtgrep495

STILLE PÅ SETT regisseres av Petter Holmsen

Stille på sett er en metafiksjonell kortfilm som tar for seg et romantisk møte nederst på filmverdens rangstige. Statisten Kjell spiller død nazist, og i pausen mellom to tagninger prøver han å slå av en prat med produksjonsassistenten Rakel. Samtalen blir avbrutt av innspillingsleders «Stille på sett!», og i den tvungne stillheten tyr Kjell til miming og kroppspråk.

 

Stillepåsettcrew495

PENE DYR regisseres av Sebastian Søgård

Pene dyr er en fortelling om to unge, utilpassede mennesker som i sin søken etter å forstå seg selv og hverandre, skaper deres egen, destruktive virkelighet i jakten på mannen som har gjort de urett.

 

penedyr1

KAMELEON regisseres av Christina Lande

Kameleon er en leken kortfilm, hvor vi møter en ung jente som leker seg gjennom livet uten å ta hensyn til folk rundt seg. Filmen er et eksperimenterende prosjekt, der hovedrolleinnehaver og regissør over lengre tid har samarbeidet om å skape og utvikle hovedkarakteren.

 

Kameleon

NORA I MORGEN regissers av Øyvind Næss

Nora i morgen handler om forholdet mellom en barne- og ungdomspsykiater og pasienten hans – en ung jente med Tourettes syndrom. Filmen presenterer et møte mellom to mennesker som begge har møtt veggen, den ene bærer problemene sine på utsiden, den andre bærer dem på innsiden.

 

noraimorgen495

Viken Akademiet gjennomføres i samarbeid med Mediefabrikken i Akershus.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.