Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Viken UNG – Produsentkurs

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Viken filmsenter og Mediefabrikken i Akershus arrangerer produsentkurs i samarbeid med Østnorsk filmsenter. Kurset vil fokusere på produsentrollen og verktøyene man trenger for å realisere et filmprosjekt. 

Merellermindremann
Har du produsert kortfilmer? Har du et prosjekt du ønsker å produsere selv? Eller har du erfaring fra andre fagfunksjoner, men ønsker å utvikle deg som produsent? Da vil dette kurset kunne gi deg redskapene og pågangsmot for å gjennomføre prosjektet. Søknadsfrist 20. april 2015.

Gjennom 3 samlinger vil man gjennom arbeid med konkrete prosjekter gå gjennom hele prosessen fra idé til ferdig film. I tillegg til det rent faglige legges det til rette for nettverksbygging og møter med relevante bransjeaktører.

Deltagerne vil få best utbytte av kurset dersom de søker på grunnlag av et prosjekt de selv ønsker å produsere. Det er en fordel om søkerne har noe erfaring med produsentrollen, men det vil også være mulig for deltagere med erfaring fra andre fagfunksjoner å søke på dette kurset.

Produsentkurset er satt sammen av tre samlinger fra april til september. Første samling vil være i 28. til 30. april i Lillehammer. Andre samling er i sammenheng med Kortfilmfestivalen i Grimstad. Den tredje samlingen vil være i Oslo.

Gjennom de tre samlingene vil du få inngående kunnskap om produsentrollen. Vi skal gå gjennom hvordan man finner de gode idéene, og hvordan man utvikler disse til gjennomførbare prosjekter. Det neste steget vil handle om pitching og presentasjon, og hvordan man søker støtte. Til slutt skal vi ta prosjektene ut i verden og gi deltakerne muligheten til å presentere prosjektene for ulike aktører i filmbransjen i Oslo.

Kursholder
Kurset ledes av Ruben Thorkildsen, produsent og daglig leder i produksjonsselskapet Ape&Bjørn. Ruben gikk ut av produsentlinjen ved Den norske filmskolen i 2008, og har linjeprodusert de to første Knerten-filmene for Paradox. Han har produsert et knippe kort- og novellefilmer, samt selskapets første spillefilm, Mer eller mindre mann (2012). Ruben har også produsert barne tv-serien Kampen for NRK Super.

Hvordan søke?
Send en søknad til ung@vikenfilmsenter.no innen 20. april 2015. I søknaden forteller du kort om deg selv (utdanning, arbeidserfaring), motivasjon for å være med på kurset og en kort beskrivelse av prosjektet du ønsker å jobbe med.

Hvem kan søke?
Du må tilknytning til et av de fire Viken-fylkene; Akershus, Buskerud, Vestfold eller Østfold.

Bildet er hentet fra Mer eller mindre mann produsert av Ape&Bjørn. Foto: Morten H. Forsberg.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.