Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

PROGRAM FOR NYSKAPENDE FILM- OG SPILLPRODUKSJONER – Lær å utvikle sterkere forretningsmodeller

Ønsker du å videreutvikle selskapet ditt? Er du rigget for nyskaping? 

I dette programmet lærer du å utvikle sterkere forretningsmodeller som utgangspunkt for nyskaping og vekst. Her får du ny innsikt, nyttige verktøy og inspirasjon til å utvikle virksomheten din videre. Programmet retter seg mot nye selskap innenfor film- og spillproduksjon i Viken fylkeskommune og består av 6 kurssamlinger, fra oktober 2022 til mai 2023, i tillegg til en studiereise. Samlingene foregår hos Blender Collective i Fredrikstad.

Hvert selskap får også tilbud om en individuell mentor og et stipend på kr 15 000. Deltakelse er gratis og 6 selskap blir antatt basert på søknad.
Søknadsfrist 30. september!

 

Velkommen til informasjonsmøte i Fredrikstad onsdag 28. september kl 17 – 19.
Her får du mer detaljert info om programmet og gode eksempler på innovative forretningsmodeller. Meld deg på møtet her

 

OM PROGRAMMET

Ryggraden i programmet er faglige treff for 6 produsenter over en seks måneders periode.

Planlegging og gjennomføring av treffene styres i stor grad av deltakerne, og innholdet skal handle om inspirasjon, kompetanseutvikling og praktisk problemløsning.

Fokus for treffene skal være på personlig utvikling og forretningsutvikling, fremfor prosjektutvikling.
Hver produsent mottar et stipend på 15 000 NOK for å frigjøre tid til egenutvikling og mulighet for fordypning gjennom kurs, rådgivning e.l.

Vi vil dessuten koble hver deltaker med en mentor som kan fungere som rådgiver og sparringspartner underveis i programperioden. Programmet betaler honorar for mentorens innsats.

Faginnlegg og temaer på samlingene vil være blant annet:

• Utvikling av forretningsmodell.
• Hvordan avdekke markedets behov.
• Build, measure, learn – rapid prototyping.
• Markedsføring, merkevarebygging, communitybygging.
• Kreativ metode og idéutvikling.
• Organisasjonsstruktur, kompetansestrategi og teamsammensetning.
• Investorer og finansiering.

 

SOM DELTAKER FORPLIKTER DU DEG TIL:

Dedikert deltagelse i programmet, de avsatte tidspunktene, samt innsats i planlegging og gjennomføring av programmets aktiviteter.
Vi håper også du senere vil dele tilbake til nye film, tv og spillaktører i form av foredrag, mentorskap, tilby internship eller annet som avtales nærmere.

 

HVEM KAN SØKE?

Eiere av selskaper hjemmehørende i Viken fylkeskommune. Hovedfokus for selskapet skal være audiovisuell produksjon og selskapet skal ikke være eldre enn fem år ved søketidspunktet.
Man søker inn i programmet og deltar på fellestreffene som enkeltpersoner, og stipendet er personlig. Ved delt eierskap må man kunne dokumentere at man har myndighet til å ta beslutninger på vegne av selskapet. Eventuelle andre eiere må gjerne involveres i dialogen med mentorer, og stipendet må gjerne benyttes til aktiviteter som kommer flere i virksomheten til gode.
Vi legger stor vekt på personlig egnethet og motivasjon, samt sammensetning av gruppen og vil kunne lempe på noen av kravene om søkere er særskilt egnet. Vi vil ta hensyn til mangfold av bakgrunner og regional tilhørighet ved utvelgelse av deltakere.

 

PRAKTISK:

Datoer for samlingene:

Samling 1: Tirsdag 25. oktober 2022
Samling 2: Tirsdag 8. november 2022
Studiereise: Uke 48
Samling 3: Tirsdag 7. februar 2023
Samling 4: Tirsdag 18. april 2023
Samling 5: Tirsdag 9. mai 2023 (via Zoom)
Samling 6: Tirsdag 30. mai 2023

 

Søknadsfrist 30. september 2022

Programmet for nyskapende film- og spillproduksjoner gjennomføres av Viken filmsenter og Blender Collective med støtte fra Viken fylkeskommune.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.