Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Programmet for Nordic/Docs er sluppet!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs går av stabelen 26.-29. mai i Fredrikstad. Festivalen viser opp mot 60 filmer og tilbyr en rekke andre arrangementer, så sett av tid til både film og mesterklasser med blant annet Margreth Olin og Pirjo Honkasalo.

 

Nordc :Docs program 2016 Collage

I år satser festivalen kun på ny norsk og nordisk dokumentarfilm. Flere filmer produsert med tilskudd fra Viken Filmsenter viser i programmet, deriblant «Fra barn til borger» av Janne Lindgren og «Dugma – the Button» av Pål Refsdahl, i tillegg til «Sommerfuglprinsessa» av Gudmund og Haakon Sand.

Fredag 27.mai  kl. 13 er det duket for pitchekonkurranse i regi av Sørnorsk, Østnorsk og Viken Filmsenter og kl. 15. samme dag arrangeres det «Workshop for unge filmskapere» i regi av Viken Filmsenter og Mediefabrikken.

 

prosjekthjerteavgullSøndag 29. mai blir det blant annet work in progress med Cecilie Bjørnaraa og Hjerte av gull.

Dokumentaren handler om tre kvinner som har reist fra familiene sine på Filippinene for å jobbe i Norge. De ønsker å gjøre livet bedre for seg og sine barn men konsekvensene blir ikke alltid slik de har trodd og ønsket. Regissøren har fulgt karakterene gjennom flere år og viser utdrag fra materialet. Filmen er nå i etterarbeid og klipp, og Bjørnaraa forteller oss om prosessen og utfordringene i produksjonen.

 

Se hele programmet på Nordic/Docs nettsider og les om programmet i Rushprint.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.