Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Programmet for Oslo Pix er klart og det er mye å se frem til!

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Her er en oversikt over arrangementene filmsenteret er involvert i. Festivalen går av stabelen mandag 4. juni og varer helt til søndag 10. juni. Se hele programmet her.

 

Nordisk dokumentar

De to norske dokumentarene som vises i programmet Nordisk dokumentar er begge produsert med tilskudd fra Viken filmsenter. Det dreier seg om filmene:

EXIT av Karen Winther (Sant & Usant) og
Making sense together av Ellen Ugelstad (Twentyone Pictures Ellen Ugelstad Photography).

 

 

 

 

Musikkvideofest onsdag 6. juni

Bli med å stemme fram Østlandets beste musikkvideo! Det er det denne kvelden handler om: Tretten utvalgte videoer fra det siste året, med tilknytning til Østlandet vises. Du kommer, ser, vurderer, og er med på å stemme på vinneren av Kollisjonsprisen, som deles ut for aller første gang på Oslo Pix. Og festen fortsetter i festivalgata etterpå.

Visningen er et samarbeid mellom Oslo Pix, MØST-Musikknettverk Østlandet, Viken filmsenter, Østnorsk filmsenter og Østafjelske kompetansesenter for musikk.  

 

Bransjeseminar torsdag 7. juni

Hva slags filmfortellinger skal komme ut av Oslo de neste årene? Hva kreves for å styrke rekrutteringen av nye stemmer til den produserende bransjen? Hva arbeider Oslos nye filmkommisjon med? Og hvordan blir distribusjon av film påvirket av nye kinoer og av strømmetjenestene? Disse og flere andre spørsmål blir diskutert på et bransjeseminaret. Påmelding her

Årets bransjeseminar om filmpolitikk for Oslo er et samarbeid mellom Oslo Pix, Nordisk Film Kino og Viken Filmsenter.

 

Pix Kort torsdag 7. juni

Pix kort gir deg et lite utvalg av det siste årets kortfilmer fra Oslo og omegn.  Dette er virkelig fem vidt forskjellige filmer. Til sammen viser de hva det korte formatet er godt for. Gjør deg klar for: Nora av Meena Rathor, Weight of Spring av Erika Calmeyer, Tenn meg på av Rebecca Kjellman, Smil av Fanny Ovesen og Brwa Vahabpour, og Blind Dancer av Maria Lloyd. Både Nora og Blind danser er produsert med tilskudd fra Viken filmsenter, mens Smil  er produsert med Viken UNG stipend og og Tenn meg på er laget med utstyrsstøtte fra Mediefabrikken i Akershus.

Pix Kort vises i samarbeid med Viken Filmsenter og Kortfilmfestivalen som arrangeres i Grimstad 13. – 17. juni.

 

Premiere: Oslo-monologene fredag 8. juni

Denne gjengen er så Oslo at du kan kalle dem Azizpour, Tamba, Sewali, Jørgensen, Vu og Dalva. Eller Paiman, Mimmi, Amina, Emil, Catharina og Kidane om du vil. Alle seks er skuespillere, alle tilknyttet utdanningen Det Multinorske ved Det Norske Teatret. Med egenskrevne manus har de laget hver sin kortfilm i samarbeid med seks unge regissører.

Resultatet er Oslo-monologene: et unikt filmprosjekt om å være multinorsk, og en unik anledning for de seks til å fortelle Oslo og verden hvem de er. Selv om filmene også viser at det å ha full kontroll over egen identitet ikke alltid er så enkelt.

Oslo-monologene er et samarbeid mellom Det Norske Teatret, Oslo16 og Viken Filmsenter.

 

 

 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.