Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Publikumsarbeid i Koronaens tid

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vårt planlagte seminar om publikumsarbeid denne våren er erstattet av digitale møter for å forsøke å bli klokere på hvordan vi kan distribuere og tjene penger på fortellingene og opplevelsene som enda skapes, på tross av COVID-19.

 

Facebook-gruppen «Publikumsarbeid i Koronaens tid» ble startet opp før påske for å koordinere eventene og digitale seminarer fremover. Følg oss for nyheter og oppdateringer omkring seminarene der!

 

3. juni: Tilbake til fremtiden: Johanna Koljonen

Vi runder av vårens satsning på publikumsarbeid i Koronatider med et seminar med Johanna Koljonen, som har grepet utfordringen om å tenke høyt om fremtiden og besvare følgende spørsmål; i tillegg til de du lurer på:

– Hvilke forandringsprosesser i bransjen har akselerert under krisen?
– Hvilket mulighetsrom fins for forandringer til det bedre?
– Hvilke globale makrotrender må vi holde øye med de neste årene?

Johanna Koljonen (CEO, Participation Design Agency) er medieanalytiker, forfatter og opplevelsesdesigner. Hun er forfatter av Nordic Film Markets årlige Nostradamus-rapport og sitter i styret til Svenska Filminstitutet.  Hun foreleser internasjonalt om film- og TV-bransjens fremtid og om design av narrative spill og opplevelser. Tidligere var hun deleier i Rundfunk Media, som produserer radio og TV for svensk allmennkringkastning. I 2011 mottok hun Stora Journalistpriset i kategorien «Årets förnyare». Hennes seneste bok er Larp Design: Creating Role-Play Experiences.

Foredraget finner sted på Crowdcast 3. juni klokken 15:00 og holdes på svensk.

Registrer deg her for å delta!

 

Fem spesialpodcaster på innsiden av spillbransjen i Koronatiden

Vi har inngått et samarbeid med Spillrevyen om fem spesialpodcaster som skal kartlegge konkrete caser fra den norske spillbransjen i koronatiden. Vi får et innblikk i hva som har endret seg, hvordan man har tilpasset seg, og tanker om veien videre.

 

De fem spesialpodcastene publiseres ukentlig hver fredag fra og med fredag 22. mai.

Les mer om samarbeidet her.

Hør podcastene hos Spillrevyen – eller der du vanligvis lytter til podcast!

 

26. mai: NAK-ED: selvsensurert mobilfilm

 

18 mai lanserte filmskaper Jan Dalchow dokuserien NAK-ED, der han ser nærmere på nakenhet: Hvorfor er det så tabubelagt? Hvordan er nakehet sensurert? Hva kan vi oppnå med en mer avslappet holdning til våre egne kropper?

Dokuserien består av 10 avsnitt laget i høydeformat for mobil, egnet for konsum på farta: Avsnittene er 3-10 minutter lange og er lansert i sensurert versjon på Facebook Instagram, Twitter, YouTube og TikTok, og i usensurert versjon på Vimeo on Demand.

I samtale med Sirin Eide forteller Jan i seminaret mer om det langsiktige arbeidet med digital distribusjon og om samarbeidet med Tun Byrå i ferdigstillelsen av prosjektet. Hvordan har det vært å lansere et prosjekt om nakehet i en SoMe-virkelighet fylt av sensur?

Les mer om prosjektet og se hele serien her.

Seminaret finner sted på Facebook klokka 14:00 tirsdag 26 mai.

Følg eventet på facebook for oppdateringer fremover.

 

6. mai: Å lage film i krisen – Anders Hammer 

Da studentdemonstrasjonene i Hong Kong brøt ut sommeren 2019 grep Anders Hammer kameraet og reiste. Hammer har fulgt demonstrasjonene på bakkenivå siden, og har produsert en foreløpig kortdokumentar som blant annet ble vist under Sundance Film Festival og CPH:DOX og som nå utvikles videre.

I dokumentaren «Do Not Split» som Hammer nå regisserer og produserer i samarbeid med det amerikanske filmkollektivet Field of Vision, følger vi protestene så tett som mulig i gatene og på universitetene.

I seminaret vil Hammer fortelle om arbeidet i Hongkong og erfaringene med å krysse dokumentarisme og utenriksjournalistikk i internasjonale og norske produksjoner. Han vil også fortelle om hva samarbeidet med Field of Vision har betydd for ham som dokumentarfilmskaper.

Seminaret kjøres via Crowdcast. Hold av plass og få påminnelser før oppstart ved å registrere deg her i forkant!

Mer om seminaret og Anders Hammer finner du i eventet på facebook 

 

27. april: Digitalt seminar med Sarah Mosses 

På seminarer vil fire filmskapere diskuterer konkrete utfordringer knyttet til distribusjon og økonomi med Sarah Mosses fra Together Films.

NB. Seminaret er åpent for alle, men krever at du registrer deg i forkant for å motta visningslenke.

Registrer deg her!

Etter diskusjonen åpner vi opp for en til en veiledning med Sarah. Det kan dreie seg om utfordringer her og nå eller usikkerhet som knytter seg til situasjonen lenger frem.

Les mer om seminaret som holdes 27. april kl. 16:00-17:30 og registrer deg for en til en veiledning i etterkant innen fredag 17. april her.

 

 

22. april: Lanseringen av iHuman: Når ting ikke går som planlagt

Vibeke Skistad hadde arbeidet med lanseringen av Tonje Scheis iHUMAN i over et år da teppet gikk opp for førpremieren på Colosseum den 10 mars. Filmen skulle åpne på kinoer over hele landet samme helg. To dager senere stengte landet – og alle kinoene – ned.

 

Vibeke hadde lang erfaring med VOD-distribusjon i Euforia, og i løpet av dager var filmen tilgjengelig hos strømmetjenester og ble markedsført i sosiale medier.

Hør Vibeke fortelle om virrvarret, om lærepengene og om løsningene onsdag 22 april klokka 14 på Facebook live i gruppa «Publikumsarbeid i Koronaens tid», og still spørsmål underveis i chatten.

Les mer om eventet her.
Vibeke er også en av Viken filmsenters fem veiledere i publikumsarbeid, les mer her. 

 

Vi  tar gladelig imot innspill fra dere så post gjerne ønsker om innhold, tidspunkt og plattform i publikumsgruppen, så gjør vi vårt beste for å få det til å skje.

Kontakt

Cecilie Stranger-Thorsen

Film-og spillkonsulent
Telefon: + 47 908 84 212
E-post: konsulent@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.