Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Seks Viken-filmer til årets BIFF

NB! Artikkelen er flere år gammel!

To dokumentarer, to kortdokumentarer og to kortfilmer med tilskudd fra filmsenteret er valgt ut til årets konkurranseprogram under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF).

Vi gratulerer teamene som står bak og ønsker lykke til i konkurransen!

NORSK SOMMER, regi Anders Stai Fougner og Per Søreide Senstad, produsent Andrea Ottmar

 

THE MANCHADOR 
20 min
Regissør: Kaveh Tehrani
Produsent: Verona Meier, Ruben Thorkildsen, Ape&Bjørn

Saeeds påfunn plasserer ansvaret for tildekkelse der det rettmessig tilhører – hos mennene hvis blikk kvinner trenger beskyttelse fra.

 

SATANS BARN
23 min
Regissør: Thea Hvistendahl
Produsent: Andrea Berentsen Ottmar, Frokost Film

Louise (11) og Maria (11) utvikler et nært og intenst vennskap på kristenleir. SATANS BARN er en historie om to unge jenters livlige fantasi og behov for tilhørighet, og hvordan kombinasjonen får fatale konsekvenser.

 

WITH ABU JAMAL
36 min
Regissør: Siri Nerbø
Produsenter: Siri Nerbø, Rebekka Jørgensen, Lanterne Film

I nesten 60 år har Abu Jamal solgt sigaretter og godteri i sentrum av Ramallah, Palestina. På tross av språkbarrierer, velger Siri å sette opp kameraet i butikken og tilbringe tid med ham.

 

DINE FØTTER PÅ MINE ØYNE
6 min
Regissør: Rebecca Figenschau
Produsent: OSLO16 v/Pernian Shafiei, Jan Vardøen

Skuespiller Peiman Azizpour fremfører sin personlige monolog om opplevelsen av å skulle vise frem hvem man er når man ikke kan bruke sitt eget morsmål.

 

KAMPEN FOR KAMPEN
Regissør: Janne Lindgren
Produsent: Medieoperatørene

Norges siste gjenlevende mannsorkester Kampen Janitsjar har en gjennomsnittsalder på 60 år, og trenger desperat å rekruttere nye medlemmer for å ikke dø ut. Men når det kun er kvinner som ønsker medlemskap, blir de nødt til å ta en grundig gjennomgang av prisen for å opprettholde gamle tradisjoner.

 

NORSK SOMMER
42 min

Regissør: Anders Stai Fougner, Per Søreide Senstad
Produsent: Andrea Ottmar

To unge gutter flytter fra Oslo Vest til Grønland. I kollektivet blir de kjent med Nora, som er i ferd med å bli giftet bort til en fremmed mann i utlandet. Nora slites mellom ønsket om selvstendighet og hensynet til familien. Hun vil ikke at hennes livsvalg skal få følger for dem – aller minst lillesøstrene.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.