Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Søk reisestøtte til Kortfilmkonventet 21.-22. april i Trondheim

NB! Artikkelen er flere år gammel!

I april arrangeres det for første gang et eget fagkonvent for kortfilmen. Her kan man dele kunnskap, bygge nettverk, ta opp aktuelle problemstillinger og få faglig input. Målet er å samle kortfilmskapere fra hele landet til faglig fordypning og inspirerende samvær hvor de blir kjent med hverandre og hverandres arbeider. Målgruppen er regissører, manusforfattere og produsenter som jobber aktivt med kortfilm.

Kortfilmkonventet i Trondheim
  • Konventet vil gå over to dager med sosialt samvær og middag på kvelden tirsdag 21. april. Programmer er foreløpig ikke satt, men aktuelle tema for konventet er:
  •  Distribusjon – hvordan komme ut med kortfilmen. Nye måter å distribuere kortfilm, og etablerte kanaler, hvilken vei er riktig for din film?
  • Den samfunnsengasjerte kortfilmen – flere eksempler på samfunnsengasjert kortfilm har utmerket seg den siste tiden.
  • Kortfilmen som format og kortfilmens rolle. Om dramaturgi og egenart.
  • Kortfilmprodusenten. Kortfilmen er avhengig av produsenter som vil satse på formatet. Vi ser på rammebetingelsene og hvilke utfordringer og muligheter disse innebærer.

Målet med konventet er å gi et utvalg av de beste fortellerstemmene fra hele landet mulighet til å fordype seg i faglige diskusjoner om kortfilmen som format og de muligheter og utfordringer som kortfilmen står overfor. Kortfilmen har ikke en like tydelig bransje som dokumentarfilmen eller spillefilmen, men fortellerstemmene som utvikles og foredles innenfor dette formatet er viktige for hele bransjen.

Reisestøtte
Aktører fra vår region kan søke filmsentret om reisestøtte på inntil 3000 kr.
Søknad sendes via Filmsøk.no. Det er en forutsetning at deltakerne har laget kortfilm tidligere og mottatt støtte fra filminstituttet eller et regionalt filmsenter for å kvalifisere. At man har prosjekter under utvikling, eller i produksjon vil også vektlegges.

Tid: 21. april kl 10.00 – 22. april kl 17.00
Sted: Dokkhuset, Solsiden
Overnatting: Thon hotell Gildevangen. Pris enkeltrom kr 745 (dobbeltrom kr 945)
Deltakeravgift: 1300kr (inkl billettavgift)

Kortfilmkonventet er et samarbeid mellom alle de regionale filmsentrene og Norsk Filminsititutt. Lokale arrangører i Trondheim er Midtnorsk Filmsenter og Minimalen kortfilmfestival.

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.