Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Søk reisetilskudd til Dokumentarkonventet

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Det nærmer seg det årlige møtepunktet for den profesjonelle dokumentarfilmbransjen på Solstrand Hotel utenfor Bergen.

 

22.10.18: Vi har mottatt mange søknader om reisestøtte til årets dokumentarkonvent og tar nå ikke imot flere søknader til behandling. Reisestøttesøknadene som er kommet inn frem til nå tildeles kvalifiserte søkere etter et førstemann-til-mølla-prinsipp.

 

 

Velkommen til det niende Dokumentarkonventet på Solstrand – Norges største og viktigste samling for dokumentarfilmbransjen! 

Det siste tiåret har vi sett en mediebransje i endring, der digitale plattformer utfordrer de tradisjonelle distribusjonskanalene og mye usikkerhet har vært knyttet til dette. Det er derfor gledelig å nå kunne konstatere at de nye aktørene ikke bare fungerer som en skummel endring, men tvert imot gir nye muligheter for dokumentarfilmen. De digitale strømmetjenestene har for lengst konstatert at det er dokumentarfilm folk vil se!

På årets konvent retter vi derfor fokus på hvor stor og viktig dokumentarbransjen er og inviterer til nytt toppmøte for å fortsette arbeidet med å synliggjøre vår del av filmbransjen. Vi ønsker å feire den norske dokumentarfilmbransjen, som de siste årene har oppnådd suksess både internasjonalt og i Norge hvor dokumentaren på kino lever i beste velgående. Vi legger vekt på hva vi har fått til, ser på nye muligheter og legger press på de vi mener må ta ansvar for at denne utviklingen kan fortsette.

Vi får besøk av kollegaer fra inn- og utland som vil dele av erfaringer og problemstillinger de står midt oppe i. Vi diskuterer alt fra manusutvikling og etikk, til selskapsbygging og lansering i internasjonalt perspektiv, og får besøk av både nye og erfarne talenter for å presentere ferske prosjekter.

Med andre ord: Kom for å bli inspirert, styrke samarbeidet, være med i den politiske debatten og øke synligheten av den norske dokumentarfilmbransjen!

 

Velkommen til Dokumentarkonventet 2018!

Følg Dokumentarkonventet på facebook

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.