Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Sommerhilsen

Vi nærmer oss raskt sommer og ferietider. Verden rundt oss er urolig, og vi registrerer at det er store svingninger i bransjen. For oss har det vært et spennende halvår med nye satsinger og ny konsulent i sving.  

 

NY KONSULENT 

2023 startet med at vi har med ny film- og spillkonsulent på laget. Janic Heen har lang fartstid fra bransjen, både som regissør og produsent. Det har vært et fint tilskudd for oss, faglig og kollegialt.  

Janic har hatt en bratt læringskurve som konsulent med 100% økning av søknader om tilskudd til audiovisuelle verk de første månedene. Med mange godt kvalifiserte søknader på bordet blir det en utfordring å prioritere. Dessverre betyr det at mange gode prosjekter får avslag. 

Viken filmsenter på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

 

OSCAR-NOMINERT KORTFILM 

Vi ser det er mange som vil utforske kortfilmformatet. Både Kortfilmkonventet i januar og Kortfilmfestivalen i juni viser at dette formatet er viktig for mange. Spesielt gledelig og inspirerende har det vært at kortfilmen «Nattrikken» ble Oscar-nominert. Regissør Eirik Tveiten og flere av staben fikk med det nærkontakt med Hollywood og muligheten til å knytte unike kontakter der.  

 

VIKEN FOKUS – NY SATSING 

Eirik Tveiten fortalte om sine erfaringer med Oscar-nominasjon og kortfilmproduksjon på en våre Viken Fokus-samlinger. Dette halvåret har det vært en ny satsing for oss, med formiddagssamlinger en gang i måneden. Det faglige programmet varierer med gjester som forteller om egne prosjekter og erfaringer i bransjen. Vi har hatt fin oppslutning om samlingene, og vi vil fortsette denne satsingen gjennom høsten.  

Moderator Rania Iraki i samtale med Aurora Gossé, regissør av «Dancing Queen», på Viken Fokus 30. mars.

SPILLKONVENTET 

For andre år arrangerte vi Spillkonventet på Soria Moria, oppe i skogkanten over Oslo. Vi opplever at dette er en viktig møteplass for bransjen og også i år var alle tilgjengelige plasser fylt opp.  

Mens vi venter på ny dataspillstrategi registrerer vi at Kultur- og likestillingsdepartementet fortsetter å styrke innsatsen for spill og større bredde i rekruttering til bransjen. Vi følger opp dette for unge spillutviklere fra vår side, bl.a. med Viken Ung-spillstipender og kurs i spillmotoren Unity. 

Mathias Grønstad presenterer BitPet under programposten Work in Progress.

DEPARTEMENTETS PROSESS FOR REGIONENE 

Viken filmsenter har siden 2018 etterlyst en klargjøring av den regionale satsingen for film og spill. Gjennom det siste halvåret har departementet styrt denne prosessen, og vi har deltatt i dialogmøter og levert innspill til dette. Departementet signaliserer at de vil styrke den regionale filmsatsingen. Hva dette innebærer vil bli synlig når statsbudsjettet for 2024 legges fram i oktober. Vi har ventet lenge på en klargjøring og ser fram til dette. 

 

OPPDATERING STYRET 

På filmsenterets generalforsamling i juni ble det gjenvalg styremedlemmer fra to av bransjeorganisasjonene. Dermed fortsetter styret med samme representanter som forrige periode: 

Jon Andreas Steen – styreleder, valgt fra Viken fylkeskommune
Fadla Dahri – nestleder, valgt fra Oslo kommune
Thea Breivik – styremedlem, valgt fra Viken fylkeskommune
Elin Festøy – styremedlem, valgt fra Oslo kommune
Carsten Aanonsen – styremedlem, valgt fra Virke Produsentforeningen
Kjell Vassdal – styremedlem, valgt fra Norsk filmforbund
Gunhild Enger – styremedlem, valgt fra Norske filmregissører 

 

GOD SOMMER!

Viken filmsenter har sommerstengt i juli. Vi her på senteret håper alle får en fin sommer – og vi sees og høres i august. 

Viken filmsenter på årets spillkonvent.

Kontaktperson

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.