Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Sørfond inviterer til pitcheforum 14. oktober i Oslo

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Et rekordantall søknader er mottatt, men kun åtte er valgt ut som representerer en bred variasjon i sjanger, tema og geografisk spredning – de vil gjerne pitche for deg!

 

Sørfond jury 2

Årets jury besto av Åse Meyer, tidligere kortfilmkonsulent hos NFI, Anders Graham, produsent hos Turbin Film som produserte den prisvinnende dokumentaren Bjørnøya, og Hallvard Bræin, mange års erfaring som filmfotograf og debuterte i 2014 som regissør av Børning, årets Amanda-yndling.

Juryens kommentarer:

Det er spennende å se så mange prosjekter med konvensjonell historiefortelling med eksotiske og annerledes tema enn det vi vanligvis leser. Juryvoteringen har gitt oss et innblikk i hva som rører seg blant filmskapere ute i verden. Mange av søkerne har imponerende prosjekter bak seg og oppleves som erfarne filmskapere. Vi savnet de virkelige gode dokumentariske prosjektene, og har derfor kun ét dokumentarprosjekt på vår endelige liste.

Vi håper at du vil komme til den femte utgaven av Sørfond Pitcheforum som går av stabelen 14. oktober for å vurdere co-produksjon med årets prosjekter  – registrere seg her!

Det er mulig å melde på flere fra samme selskap, resten av de påmeldte fra selskapet vil da få observatørplass.

Sørfond Pitcheforum finner sted i lokalene til 675 Oslo i Fredensborgveien 24D, 0177 Oslo.

Følgende prosjekter skal pitches i Oslo 14. oktober

Vampire (fiksjon)

Regissør: Vivek Budakoti
Land: India
Hovedprodusent: Rajita Sharma

Kort om prosjektet
Innbyggerne i Haripur er vitne til en serie med uforklarlige selvmord blant bønder i landsbyen. Mange frykter at det mytiske vesenet Pishaach (vampyren) har returnert. Den eneste måten å bekjempe Pishaach er å ofre en av byens innbyggere. De velger Maiku – en gutt som er nederst i kastesystemet. Maiku er villig til å ofre seg, men utfordrer systemet gjennom å kreve og bli en del av den øverste kasten dersom han skal gjennomføre ritualet.

The Extraordinary Voyage (dokumentar)

Regissør/hovedprodusent: Pablo Leónidas Nisenson
Land: Argentina

Kort om prosjektet
En ekstraordinær historie om en lokal helt som tar opp kampen mot kremmere, som tenker økonomisk gevinst fremfor miljø. Han forsøker å stoppe ødeleggelsene av områdets våtmarker, som er helt essensielle for planetens økosystem.

To All Naked Men (fiksjon)

Regissør/hovedprodusent: Bassam Chekhes
Land: Syria/Libanon

Kort om prosjektet
Det er 2021 og krigen i Syria nærmer seg en slutt. Det første legitime regjeringsvalget skal finne sted i et land som ligger i ruiner. Salman (35) er syrisk, men bor og jobber i Libanon. Når han mister sin ID tvinges han tilbake til Syria for å få nye papirer. Han nekter å reise, da turen kan avsløre omstendighetene rundt hans søsters forsvinning.

The Silences (fiksjon)

Regissør/produsent: Beatriz Seigner
Land: Brasil/Colombia/India

Kort om prosjektet
Noen ganger tror vi at vi holder en hemmelighet, men i realiteten er det hemmeligheten som holder oss. Dette er historien om en colombiansk families liv på flukt, som følge av foreldrenes politiske virksomhet.

A Sort of Family (fiksjon)

Regissør: Diego Lerman
Land: Argentina/Brasil
Hovedprodusent: Nicolás Avruj

Kort om prosjektet
Erica er en fraskilt lege fra middelklassen, som nylig mistet barnet sitt. Hun skjuler skilsmissen og legger ut på en reise for å adoptere et nyfødt barn fra en fattig familie i den nordlige delen av landet.

Hhola Hhola (fiksjon)

Regissør: Madoda Ncayiyana
Land: Sør-Afrika
Hovedprodusent: Julie Frederikse

Kort om prosjektet
En tenåringsgutt med en kjendisdrøm lokkes til et svindlermiljø, og rekrutteres inn blant deres rekker. Billetten ut? Å svindle selve svindlerne. 

A Tooth For a Tooth (fiksjon)

Regissør/hovedprodusent: Ottis Ba Mamado
Land: Senegal/Frankrike
Co-produsent: Alexa Rivero

Kort om prosjektet
Dakar, Senegal 2011. Historien følger implementeringen av IMFs budsjettkutt. Idrissa har mistet jobben som embetsmann, og han holder IMF-direktøren Strauss-Kahn ansvarlig for den uheldige situasjonen. Tanken om at hans kone Viviane må stå for familieinntekten er uutholdelig. Vennene ydmyker ham for arbeidsløsheten og frustrasjonen resulterer i at Idrissa hyrer en marabou til å forhekse direktøren. 

The Last Harem (fiksjon)

Regissør/hovedprodusent: Maryam Keshavarz
Land: Iran/India

Kort om prosjektet
Historien er satt til det 19. århundre i et politisk stormfullt Persia, hvor kvinner ikke har rettigheter. Vi møter den 13 år gamle guttejenta Jayran, som drømmer om å bli musiker. Da hun motvillig plasseres i kongens harem utnytter hun sin androgyne kjønnsidentitet til å forføre kongens seksuelt forvirrede tenåringssønn. Kan dette være veien til friheten?

 

SØRFOND i hovedtrekk:

  • Kun produksjonsstøtte – toppfinansiering (50 % av filmens budsjett må være bekreftet)
  • Prosjektene må utspringe fra utviklingsland (OECDs DAC-liste)
  • Ingen krav om at bevilget støtte skal benyttes i Norge
  • Fiksjon, dokumentarer og animasjon – minimum 50 minutters spilletid.
  • Alle medieplattformer
  • Fokus på ytringsfrihet
  • Hovedprodusenten må være lokalisert i utviklingsland fra OECDs DAC-liste
  • Neste deadline for å søke produksjonsstøtte er 1. mars 2016

 

SØRFOND har i alt støttet 24 prosjekter. Les mer om filmene her.

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.