Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Statsbudsjettet 2019

NB! Artikkelen er flere år gammel!

INGEN STYRKING AV REGIONALE FILMSENTRE

Statsbudsjettet 2019 er lagt fram i dag med en samlet bevilgning til regionale filmsentre på 57,1 millioner. Det er bare en oppjustering med 2,3% fra bevilgningen for 2018 på 55,8 millioner. SSB´s oppdaterte konsumprisindeks for siste 12 måneder er på 3,4%. Altså en svak nedgang i bevilgningen i forhold til prisveksten ellers. Det er skuffende og kan ikke oppfattes som en styrking av det viktige arbeidet regionale filmsentre gjør.

Hvilket felles trekk har prisvinnende kort- og dokumentarfilmer fra Amanda, Gullruten, Kortfilmfestivalen, BIFF osv.? Jo, de har nesten alle mottatt tilskudd fra ett eller flere regionale filmsentre.

Regionale filmsentre er viktige. De utvikler og profesjonaliserer lokal bransje over hele landet. De arbeider systematisk med talentutvikling. De bidrar til større mangfold, bredere rekruttering og bedre kjønnsbalanse.
Viken filmsenter merker seg også at Oslo fortsetter å motta et særskilt tilskudd på 4 millioner, et beløp som har stått stille i 3 år nå. Det er i en størrelsesorden langt under behovet. Anslagsvis kommer opp mot 30% av nasjonalt antall tilskuddssøknader fra Oslo, mens særtillegget til Oslo utgjør 7% av total bevilgning til regionale filmsentre.

Regionale sentre sikrer bredden og styrker framtiden for norsk filmproduksjon. Det må til en generell økning av tilskuddet til regionale filmsentre – og det trengs en dobling av særtillegget til Oslo.

 

Statsbudsjettet for Kulturdepartementet finnes her

 

Ånund Austenå

Daglig leder
Telefon: +47 482 07 617
E-post: aanund@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.