Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Stemningsrapport fra Kortfilmfestivalen

Sørlandet viste seg ikke fra sin blideste side på kortfilmfestivalen i Grimstad i år, med timingen for den tradisjonelle båturen som et unntak. Mye regnbyger og vind la imidlertid ingen demper på stemningen inne i kinosalen og i festivalteltet. Programmene var jevnt over preget av god kvalitet, spesielt blant kortdokumentarene, noe som også gav utslag i flere priser og hederlig omtale.

 

 

Fagprogrammet hadde flere interessante samtaler å by på, kanskje spesielt med de to inviterte manuskonsulentene Melissa de Raaf og Razvan Radulescu som fortalte om sine prosesser rundt manusveiledning og teorier rundt bruk av tid i film. Gunhild Engers samtaler med de ferske langformat-regissørene Fanny Ovesen, Ellen Ugelstad og Halfdan Ullmann Tøndel om deres ferd over fra kortfilmen var også fine og inspirerende.

En annen spennende begivenhet var Screen Talent Europe sitt pitcheforum der tolv kortfilmprosjekter blir plukket fra talentutviklingsprogram over hele Europa. I samarbeid med Mediefabrikken ble det pitchet for niende år på rad, og prosjektene og pitchene holdt et svært godt nivå. Vi håper flere av dem kan bli å se som ferdige filmer til neste år!

 

 

Filmer med tilskudd fra Viken filmsenter var også godt representerte i programmet i år. Vi gratulerer alle årets deltakere og ikke minst prisvinnerne:

 • Gullstolen: Homage au Pair av Kari Holtan.
  Hederlig omtale til Agurk av Harald Furuholmen (tilskudd fra Viken filmsenter)
 • Terje Vigen-prisen: Sivil ulydighet CT#2 av Thomas Østbye (tilskudd fra Viken filmsenter)
 • Beste musikkvideo: Avanti av Sander August Dahl (tilskudd fra Viken filmsenter)
 • Spark-prisen: Prosjekt Pappa av Camilla Jämting
 • Kritikerprisen: Prosjekt Pappa av Camilla Jämting.
  Hederlig omtale til Smerteterskel av Marianne Ulrichsen (tilskudd fra Viken filmsenter)
 • Timeglasset: Tyrannen av Eirik Svensson
 • Fagprisen: Agurk til produksjonsdesigner Madeleine Kinney (tilskudd fra Viken filmsenter)

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.