Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

«STILLSTANDER» i OSLO OG VIKEN

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vi inviterer til å sende inn visuelle stillstandsrapporter, eller filmessays, med koronakrisen og karantene som tema. Send oss din film innen midnatt 15. mai!

 

Alle innsendte bidrag publiseres fortløpende på våre nettsider og på sosiale medier. For å delta må filmen din være tilgjengelig på YouTube eller Vimeo. I slutten av mai kårer vi to vinnere som hver får 10 000,- kroner. Juryen består av Kari Hesthammer og Dag Johan Haugerud.

Her er oppgaven:

Lag en visuell stemningsrapport, eller et slags filmessay, som har noe med koronaperioden å gjøre. Det skal være en lavterskel produksjon. Gjør gjerne opptak med mobiltelefon. Formen er fri. Innholdet er fritt. Gjerne personlig.

Husk at du står selv ansvarlig for innholdet du laster opp på YouTube eller Vimeo, så ta hensyn til eventuell opphavsrett!

Lengde:  1 – 4 minutter

Registrer ditt bidrag

Se de innsendte filmene 

 

Fire «STILLSTANDER»

 

 

Før påske spurte vi deltakere fra Viken filmsenters fortellerkunstprogram om å lage sin variant av en stillstandsfilm. Rebecca Figenschau, Mikkel Storm Glomstein, Egil Pedersen og Lilja Ingolfsdottir tok utfordringen.

Her kan du se resultatene og samtidig bli inspirert til å lage din egen stillstandsrapport.

Ligning

av Rebecca Figenschau

Vis filmen

det er allerede blitt lørdag – en stillstandsrapport

av Mikkel Storm Glomstein

Vis filmen

Corona, trampoline & puslespill

av Egil Pedersen

Vis filmen

Som en flamingo

av Lilja Ingolfsdottir

Vis filmen

Håper tiltaket bidrar til større lekenhet

I første omgang valgte vi å gi oppgaven til noen etablerte filmfolk i fortellerkunstprogrammet vårt,  slik at deres filmer kunne være til inspirasjon for andre. Tanken var at når disse proffene våget å leke og levere personlige filmer av lavterskel-kvalitet, ville andre komme etter, forteller Sirin Eide fra filmsenteret.

– Som ansvarlig for bransjehevende tiltak i filmsenteret har jeg lenge ønsket en større lekenhet og eksperimentering med en mer personlig fortellerform. Jeg tenker at en større bevisstgjøring  rundt personlige filmer og valg av perspektiv, er viktig som et bransjehevende tiltak.  Korona-krisen kan være en spennende anledning til å samle historisk dokumentasjon og samtidig invitere til forteller-eksperimentering. Jeg håper tiltaket  kan bidra til en større lekenhet og med det bidra til å utvide filmfortellerspråket. Det hadde vært gøy!

 

Juryen er:

Foto: Camilla Jensen

Kari Hesthamar  er journalist og forfattar bosatt på Nesodden. Hun har vært leder for Radiodokumentaren i NRK P2.  Høsten 2018 startet hun Svarttrost Produksjoner som lager podkast med vekt på historiefortelling og har gjort seg bemerket med podcast-serien, USAGT. Kari har også jobbet som TV-journalist for Vårt lille Land på TV2. Hun har laget flere prisbelønnete dokumentarar både nasjonalt og internasjonalt, blant annet Prix Italia, Prix Europa og Prix Radio for årets beste program.  

 

  

 

Foto: Paal Audnestad

Dag Johan Haugerud er manusforfatter, regissør og forfatter fra Eidsberg kommune  i Østfold.  Han har blant annet laget spillefilmene,  «Som du ser meg», «Det er meg du vil ha» og « Barn».  Han siste spillefilm Lyset fra Sjokoladefabrikken hadde premiere i år.  Han har vunnet flere priser blant annet, Amanda  og Kanon-prisen for beste manus og regi.

Kontaktperson

Sirin Eide

Fagansvarlig bransjehevende tiltak og talentutvikling
Telefon: +47 924 41 441
E-post: sirin@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.