Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Stor suksess med filmverksted for de yngste på årets kulturnatt i Drammen

NB! Artikkelen er flere år gammel!

For tredje året på rad gikk mange av kulturinstitusjonene i Drammen sammen om å arrangere Kulturnatt Drammen fredag 12. mai. Filmsenteret valgte i år og bidra ved å arrangere filmverksted for de yngste. Med oss hadde vi drammensregissøren Åsmund Janøy, som nylig har hatt premiere på sin animerte kortfilm Sandkassa. 

 

 

Det ble fullsatt sal og mange ivrige barn fikk et innblikk i hvor enkelt det kan være å animere en liten film. De ca 80 oppmøtte fikk også møte noen av skuespillerne i filmen og noen fikk også prøve seg som animatører.

Takk til alle som møtte opp og til Åsmund Janøy, de små skuespillerne og Mikrofilm for at vi også fikk vise deres kortfilm Morgenfugl og Murmeldyr på vinterferie. 

 

Drammen Filmklubbs årlige kortfilmkonkurranse

Kulturnatt Drammen fortsatte med lokalt fokus på kortfilm og Drammen Filmklubbs årlige kortfilmkonkurranse. Hele 14 kortfilmer var valgt ut til visning denne kvelden og nivået var imponerende høyt. Programmet var variert med sterke bidrag fra lokale unge talenter som Matias Glennes kortfilm Dønninger og Mirjam Thorkelsdottirs rePLAY. Det ble også vist flere kortfilmer fra elever ved Danvik Folkehøyskole.

 

«What grows out of pink» av Sunniva Eir Tangvik Kveum

Førstepremien på 5 000 kroner gikk til filmen What grows out of pink av Sunniva Eir Tangvik Kveum. Prisen for beste filmen gis av Drammen Filmklubb.

Talentprisen gikk til den animerte kortfilmen Fyrtårnet av Ingeborg Augunset fra Danvik Folkehøyskole. Talentprisen deles ut av Viken filmsenter som en del av vårt arbeid for å finne og inspirere unge filmskapere i regionen og den består av 4 timer med veledning på filmskaperens neste prosjekt.

 

«Fyrtårnet» av Ingeborg Augunset

Juryen bestod av: Rune Tøndell og Erik Martinsen fra Drammen Filmklubb, Carl Henrik Eilertsen fra Kino City Drammen og Linda Lothe fra Viken filmsenter. 

 

 

 

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.