Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Stort behov for fordypningsstipend

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Vikens andre utlysning av fordypningsstipend mottok svært mange søknader til fristen 15. desember 2017. Det betyr at filmsenteret har truffet et behov blant utøverne i regionen. Av hele 116 søknader er det 19. januar innvilget 14 stipender på til sammen 677.000 kroner.  

 

Foto: Fra prosjektet Porselen av Ann Holmgren Aurebekk

 

Gjennomgangen av søknadene er også denne gangen gjort av regissør Gunhild Enger, i samråd med filmkonsulent Kalle Løchen. Gunhild Enger reflekterer slik rundt søknadene hun har vurdert: 

Denne runden med fordypningsstipend har vært preget av mange solide søknader, men vi ser få velfunderte eksperimenter, både på form, genre og ide/story. Dette ønsker vi å oppfordre til i større grad i fremtiden og dette gjelder både dokumentar og fiksjon.   

Viken filmsenter ønsker å jobbe for en likestilt og mangfoldig filmflora og har i denne runden valgt å prioritere kvinnelige fiksjons-regissører, som ikke har debutert med egen spillefilm og deres originalskrevne prosjekter. Vi har også valgt å prioritere visjonære produsenter i denne tildelingsrunden.

 

Det er svært mange bra søkere til dette stipendet og vi ønsker å oppfordre alle innholdsleverandører med nyskapende prosjekter til å søke igjen!   

 

Følgende filmskapere har fått tilbud om fordypningsstipend:

 

 • Lilja Ingolfsdottir, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Adel Khan Farooq, dokumentarprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Ingvild Evjemo, produsentfordypning, tildeles kr. 50.000,-
 • Ann Holmgren Aurebekk, hybridprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Anna Ladegaard, hybridprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Aslaug Holm, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Marte Vold, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Natasa Urban, dokumentarprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Tove Undheim, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Nina M. Blad, produsentfordypning, tildeles kr. 50.000,-
 • Ingvil Giske, produsentfordypning, tildeles kr. 50.000,-
 • Thomas Østgaard, hybridprosjekt, tildeles kr. 50.000,-
 • Magnus Mork, fiksjonsprosjekt, tildeles kr. 27.000,-
 • Shahrukh Kavousi, hybridprosjekt, tildeles kr. 50.000,- 

 

Regissør Ann Holmgren er en av de som har mottatt stipend i denne tildelingsrunden. Holmgren er bosatt i Vestfold, har bakgrunn fra regilinjen på den norske filmskolen og har tidligere laget kortfilmer og dokumentarfilmen Hejdå, halleluja 


Du skal i gang med hybridprosjektet Porselen, kan du fortelle oss litt mer om prosjektet og hva det hybride innebærer?

Porselen er en film om en kvinnes  søken etter sin døde mors personlighet og morens lengsler. Jeg har jobbet med et spillefilmmanus med dette tema med kjerne i virkelige hendelser lenge, men jeg synes ikke det har oppnådd sitt fulle potensiale.  Virkeligheten har vært sterkere, og mer kompleks enn historien. Nå skal jeg åpne opp prosjektet og gå fra en klassisk historie til en mer menneskelig fortelling der virkelighet, drømmer, fiksjon og undersøkende elementer får plass. 

Hvorfor ønsker du å gå i gang med prosjektet nå? 

-Jeg har jobbet med Porselen i perioder over flere år. Prosjektet har hele tiden ligget nært meg, det handler om ens innerste lengsler og jeg er interessert i hvor den lengselen fører oss. I fjor lagde jeg et radiodrama for Sveriges radio og da fant jeg en form som kjentes riktig også for historien i Porselen. I tillegg føles det fint å få være i Sápmi i prosjektet, ettersom det er mitt opprinnlige hjemmemiljø.

 

I 2017 inviterte filmsenteret alle som mottok fordypningsstipend til en kveld med fokus på deling av resultater og erfaringer. Vi håper å kunne gjøre det i år også og gleder oss til å høre og se mer fra Porselen og andre prosjekter som har mottatt tilskudd i denne runden. 

 

Publisert februar 2018

Linda Lothe

Ansvarlig kommunikasjon og bransjehevende tiltak
Telefon: +47 900 52 271
E-post: linda@vikenfilmsenter.no

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.