Logo – Viken Filmsenter
Nyheter

Stort oppmøte av film og Tv-folk på Youngstorget

NB! Artikkelen er flere år gammel!

Kvinner i film og TV gikk for første gang i 8. mars-tog under egen hovedparole  «Vi er halvparten av historiene

Andre plakater bar teksten «Vi er halve bransjen, gi oss halve sjansen» og «50/50 nå!»

Ca 200 mennesker møtte opp og samlet seg bak fanen.  Initiativtaker til egen parole for bransjen, Sigrun Norderval, synes oppslutningen var over all forventning, og en seier på den første etappen fram mot en rettferdig fordeling.

 

– Etter mer enn tjue års fravær er det gøy og riktig å være tilbake i 8. mars tog. Personlig gikk luften ut av ballongen for meg og mitt likestillingsengasjementet da politikere i 2010 hadde en gylden anledning til å gjennomføre en 40/60-kvotering, men ikke gjorde det.  Med nye generasjoner som kommer på banen gir det ny inspirasjon og kampglede. Nå snakker vi ikke lenger om 40/60-andeler men om 50/50, sier filmregissør Nina Grunfeld.

Viken filmsenter skal speile befolkningen slik den er sammensatt og våre samlede tilskudd for 2017 er fordelt tilnærmet 50/50 og viser at vi er på god vei. Dette skal vi fortsette å prioritere og arbeide videre med, sier Ånund Austenå, daglig leder for Viken filmsenter.

Motta nyhetsbrev

Register deg, og hold deg oppdatert om siste nytt fra Viken filmsenter

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.